Jihomoravský kraj: Projekt dětské léčebny v Ostrově u Macochy sbírá ocenění

24.11.2021 15:52 | Tisková zpráva

Projekt Dětské léčebny se speleoterapií v Ostrově u Macochy získal v rámci prestižní soutěže Procura+ 2021 oceňující inovativní a udržitelné přístupy k veřejným zakázkám na evropské úrovni pro Jihomoravský kraj Čestné uznání v kategorii Udržitelná veřejná zakázka.

Jihomoravský kraj: Projekt dětské léčebny v Ostrově u Macochy sbírá ocenění
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

Odborná porota ocenila zejména unikátní způsob zadávání veřejné zakázky, který dodavatelům nabídl dostatek prostoru k tomu, aby mohli nabídnout inovativní a udržitelné řešení. „Jihomoravský kraj při zadávání veřejných zakázek zohledňuje kromě ekonomických ukazatelů i ukazatele společenské a environmentální a klade důraz na férová a udržitelná řešení. Je skvělé, že projekt Dětské léčebny zaujal experty z organizací ICLEI, OECD a Evropské komise a dává tak výrazný impuls dalšímu rozvoji strategického a odpovědného přístupu k veřejným zakázkám v celé České republice,“ uvedl v reakci na úspěch projektu hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Mezi přednostmi projektu byl dále zmíněn důraz na vytvoření příjemného prostředí léčebny, cirkularitu a energetickou efektivitu projektu a férové podmínky v dodavatelském řetězci. „Kromě neobvyklé léčebné metody, která jako přírodní zdroj využívá specifické klima krasové Císařské jeskyně, nabídne léčebna více než sedmdesátce dětských klientů ubytování, stravování, vzdělávání, rehabilitaci či bohaté venkovní vyžití,“ přidává podrobnosti radní Vladimír Šmerda.

Stavební práce byly zahájeny letos v červnu, dokončeny by měly být v příštím roce a od začátku roku 2023 začne nová léčebna poskytovat své služby.

Projekt je navíc úspěšný i v českých soutěžích – umístil se na druhém místě kategorie Nejlepší počin ve veřejných zakázkách ocenění Neplejtvák 2021 společnosti OTIDEA a organizace DATLAB. Zároveň postoupil do finále soutěže Chytrá města 2021, která se mimo jiné zaměřuje na propagaci konkrétních SMART projektů, a to v kategorii Projekt pro celostátní řešení. Přehled všech finalistů a bližší informace o této soutěži jsou zde. Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční 2. prosince 2021.

Záznam vyhlášení vítězů a předávání cen je ke zhlédnutí zde.

Podrobnosti o projektu léčebny například zde: https://www.jmk.cz/content/20329https://www.jmk.cz/content/16612.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…