Jihomoravský kraj: Vodohospodářský informační portál pomůže s povodněmi

12.08.2022 11:19 | Tisková zpráva

Rozhodování krizových štábů a povodňových komisí při záplavách nebo plánování zavlažování a hospodaření s vodou – to všechno usnadní vznik vodohospodářského informačního portálu.

Jihomoravský kraj: Vodohospodářský informační portál pomůže s povodněmi
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Příslušné memorandum se zapsaným ústavem SMART INDUSTRY LAB, který portál vytvoří, odsouhlasili krajští radní na svém středečním jednání 10. srpna 2022.

„V oblasti hospodaření s vodou a v péči o životní prostředí se jedná o výrazný krok do 21. století. Tato inovativní spolupráce bude prospěšná nejen krizovým orgánům na krajské úrovni. Všechno by mělo směřovat k vytvoření systému operativního řízení povodí na území Jihomoravského kraje prostřednictvím vodohospodářského informačního portálu. Ten by využívaly například vodoprávní úřady při svém odborném rozhodování. Užitečný bude pro správce povodí a správce vodních toků nebo pro odběratele vody při pro plánování odběrů. Stejně tak usnadní rozhodování zemědělským subjektům pro plánování závlah nebo energetických a průmyslových podniků z hlediska minimalizace rizik restrikcí za odběry vody,“ popisuje možnosti portálu náměstek hejtmana Jan Zámečník. Výstupy portálu poslouží pro rozhodování krizových štábů, povodňových komisí, komisí pro sucho nebo pro starosty, ulehčí efektivní manipulaci na vodních dílech. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…