Kapela The Tap Tap zahraje v Londýně

17.07.2012 8:50

České centrum Londýn podpoří živý open-air koncert unikátní kapely The Tap Tap, kterou tvoří mladí čeští umělci, studenti a absolventi škol pražského Jedličkova ústavu. Jejich hudební show jsou okamžikem, kdy se stírají rozdíly mezi světy handicapovaných a zdravých lidí. Kapela The Tap Tap díky spolupráci s Českými centry slavila úspěch v Bruselu, Varšavě, Madridu a Bratislavě. Kapela, která v Londýně vystoupí v rámci doprovodného programu Letních olympijských her, kromě jiného přiveze anglickou verzi hymny „Konec světa – zrušeno“. Koncert se uskuteční 21. 7. 2012 od 18:30 v prestižním sále Jerwood Hall.

Kapela The Tap Tap  zahraje v Londýně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Ředitel Českého centra v Londýně, Ladislav Pflimpfl:Živé vystoupení kapely The Tap Tap v rámci populárního festivalu živého umění Whitecross Street Festival v prestižním sále Jerwood Hall, který patří světoznámému London Symphony Orchestra, je bezesporu jedním z vrcholů celé právě probíhající, půlroční české kulturní olympijské sezony v Londýně s názvem Czech Open 2012. Celé vystoupení skvěle zapadá do tématu a atmosféry londýnských Her, které slaví naději mladé generace a budoucí perspektivy. Nabízí také příslib a možnosti aktivního zapojení se pro všechny komunity, skupiny i jednotlivce. The Tap Tap právem reprezentuje tuto vizi a otevřenost za Českou republiku na mezinárodní a nyní i londýnské scéně.

Kapela ve spolupráci s Českým centrem Londýn a Magistrátem hl. m. Prahy přijede svou hymnu proti konci světa naučit i britské publikum. Název anglické verze hymny z pera Tomáše Hanáka je „End of the world – canceled“. V angličtině zazní také hit skupiny Monty Python s názvem Always Look on the Bright Side of Life nebo pecka Rehab od Amy Winehouse. Většina členů The Tap Tap se do Londýna dostane letadlem, díky partnerské spolupráci s British Airways. Na dlouhou cestu se vydá také bezbariérový mikrobus, který se kapele podařilo získat díky reportáži ČT v pořadu Reportéři.

Záštitu nad koncertem převzal velvyslanec České republiky ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska, Michael Žantovský, který uvedl: "Je mi potěšením přivítat na zájezdu ve Velké Británii skupinu The Tap Tap, jedinečné hudební těleso, které spojuje vysokou uměleckou kvalitu s obecně prospěšnou činností. The Tap Tap jsou skvělými reprezentanty české kultury i české společnosti."

Kapela The Tap Tap

The Tap Tap je kapela tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu, kterou v roce 1998 založil a dodnes vede Šimon Ornest. The Tap Tap pravidelně vystupují na velkých i menších českých festivalech, soukromých oslavách i firemních večírcích a díky spolupráci s Českými centry stále častěji vyráží i do zahraničí (Bratislava, Madrid, Varšava, Brusel). Mezi poslední velké úspěchy patří například nové CD „Párty Na Kolečkách“, nebo již podruhé vyprodaný mikulášský koncert ve Státní opeře, vysílaný v přímém přenosu na ČT1. Osvětový klip "Řiditel autobusu" získal 1. cenu poroty i diváků v soutěži Zlatá pecka a 2. místo v soutěži Louskáček 2012. V současné době se The Tap Tap připravuje na vystoupení v rámci doprovodného programu letních olympijských her v Londýně a na celostátní benefiční akci a happening s názvem "Koncert proti konci světa".

Více:

https://docs.google.com/open?id=0ByttWMFtlHhwbVVweXRqamVhRTA

 

Místo konání: JERWOOD HALL, ST. LUKE'S, 161 OLD STREET, LONDON EC1 9N6

Vstupné:  £5 (£2 se slevou)

ČESKÁ CENTRA

Česká centra jsou agenturou Ministerstva zahraničních věcí pro propagaci ČR v zahraničí. Prosazují českou kulturní scénu na mezinárodním poli. Síť Českých center působí z 21 zahraničních metropolí 3 kontinentů.

Realizují výstavy, filmové přehlídky, kurzy českého jazyka, literární akce, scénická

vystoupení, zahraniční rezidenční stáže a press tripy, street akce, podporují českou účast na mezinárodních festivalech a veletrzích kreativních průmyslů, zprostředkovávají kontakty a organizují další programy na podporu mezinárodní spolupráce, které ročně v celé zahraniční síti čítají přes 3000 akcí a oslovují více jak 1.5 mil návštěvníků ve světě. Více na www.czechcentres.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…