Klaudiánova nemocnice a Olympia uspořádaly akci Daruj krev a buď hrdina

21.11.2022 16:09 | Tisková zpráva

Středočeský kraj uspořádal prostřednictvím svých nemocnic náborovou kampaň Buď superhrdina. Ta má veřejnost motivovat k dárcovství krve v nemocnicích. Kampaň vyvrcholila v sobotu 19. listopadu v Mladé Boleslavi akcí Daruj krev a buď hrdina. Tu uspořádala Klaudiánova nemocnice díky podpoře nákupního centra Olympia.

Klaudiánova nemocnice a Olympia uspořádaly akci Daruj krev a buď hrdina
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Akce se osobně zúčastnil náměstek hejtmanky Pavel Pavlík a předseda představenstva nemocnice Ladislav Řípa. Ti společně s ředitelem nákupního centra Petrem Divišem akci oficiálně zahájili na podiu. přítomen byl i náměstek primátora Mladé Boleslavi Daniel Marek.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17941 lidí

Sobotní akce se v Mladé Boleslavi těšila velkému zájmu veřejnosti. Téměř 200 lidí si nechalo vyšetřit svoji krevní skupinu. Lidé dostávali letáky s informacemi o darování krve a plamy v nemocnici. Personál transfuzní stanice si připravil ukázku vybavení, které je potřeba k darování, a trpělivě odpovídal na všechny dotazy. Vrcholem programu v Olympii byl koncert mladoboleslavských kapel na podporu dárcovství krve v Klaudiánově nemocnici. Na podiu se střídaly kapely ABBA girls, K.A.F.E a No Talent s Filipem Šubrem, který dění na podiu moderoval.

Ve vestibulu nákupního centra byla k vidění výstava o dárcovství kostní dřeně. Tu připravila organizace Nábor hrdinů, která s nemocnicí aktivně spolupracuje. Nábor hrdinů měl na místě svůj informační stánek, kde bylo možné získat informace o darování, a především lidí měli možnost zapsat se do seznamu potencionálních dárců.

Nemocniční dobrovolníci představili svoji činnost a bylo možné přispět do sbírky na canisterapii. Dobrovolníci se také věnovali dětem v tvořivých dílničkách, kde děti vyráběly zápichy ve tvaru veselé kapky krve. Návštěvníci si například dále vyzkoušeli první pomoc u Českého červeného kříže. Ten návštěvníkům také představil Jánského plakety, tedy ocenění, které dostávají dárci krve a plazmy. Přítomna také byla Zaměstnanecká pojišťovna Škoda, která dárcovství krve aktivně podporuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Účastníci pochodu Náměšť-Čučice se v sobotu projdou i po opraveném historickém mostu

7:23 Lesy ČR: Účastníci pochodu Náměšť-Čučice se v sobotu projdou i po opraveném historickém mostu

Historický Čertův most zrekonstruovaly za půl milionu korun Lesy České republiky v národní přírodní …