Klaudiánova nemocnice modernizuje vybavení gastroenterologického oddělení

25.10.2021 15:16 | Tisková zpráva

Nadační fond Škoda Auto podpořil nákup nejnovějšího vybavení pro gastroenterologické oddělení Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi, které pacientům přinese včasnější diagnostiku, šetrnější zákroky a kratší rekonvalescenci.

Klaudiánova nemocnice modernizuje vybavení gastroenterologického oddělení
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Inovativní technologie včas odhalí předrakovinné bujení ještě dříve, než dojde k nevratným nádorovým změnám. Šek na částku 3 542 500 Kč byl nemocnici slavnostně předán v úterý 18. října 2021. „Gastroenterologie je obor, který je velmi závislý na moderní technice. Tento nový přístroj nám pomáhá při detekci nádorových lézí v tlustém střevě a ostatních částech trávicího traktu. Pomáhá nám při léčbě krvácivých onemocnění, kdy musíme provádět akutní endoskopii. Výhodou samozřejmě je kvalitnější zobrazení na monitoru,“ řekl primář gastroenterologického oddělení Juraj Marček.

Na gastroenterologickém oddělení Klaudiánovy nemocnice je ročně provedeno zhruba 2 500 vyšetření pomocí tzv. gastroskopie. Podle vyjádření nemocnice lze navíc očekávat, že počet těchto výkonů bude přibývat, protože v současné době dochází k nárůstu nádorových onemocnění a řada pacientů odkládala preventivní vyšetření z důvodu koronavirové pandemie. Součástí projektu modernizace vybavení je proto také edukace pacientů zaměřená na včasnou diagnostiku onkologického onemocnění.

„Chtěli bychom velmi poděkovat Nadačnímu fondu Škoda Auto, protože dlouhodobá spolupráce je pro naši nemocnici skutečně významná. Vážíme si společenské odpovědnosti společnosti Škoda Auto, kdy prostřednictvím své nadace podpořila již čtvrté oddělení nemocnice nákupem a spolufinancováním konkrétního vybavení, což má zásadní dopad na kvalitu poskytované zdravotní péče,“ řekl předseda představenstva Oblastní nemocnice Mladá Boleslav Ladislav Řípa.

Anketa

Vydrží Fialova vláda až do řádných sněmovních voleb?

hlasovalo: 16140 lidí

Nadační fond Škoda Auto podporuje Klaudiánovu nemocnici dlouhodobě. Finančně se podílel také na nákupu nového vybavení pro urologii, ORL a neonatologii. Celkově na rozvoj a modernizaci jednotlivých oddělení nadační fond věnoval už 10 460 000 Kč.

„Podpora kvalitní zdravotní péče pro obyvatele Mladoboleslavska je pro nás dlouhodobě velmi důležitým tématem, stejně jako prevence a zdravý životní styl všech generací. Kromě podpory mladoboleslavské nemocnice jsme organizátory grantové výzvy Pohybem pro dobrou věc. V rámci našich akcí Den zdraví nebo Kamion zdraví prošly preventivním vyšetřením stovky občanů, díky čemuž bylo například odhaleno několik závažných kožních nádorů,“ uvedl ředitel Nadačního Fondu Škoda Auto Ladislav Kučera při slavnostním předání symbolického šeku, které se konalo v pondělí 18. října v prostorách nemocnice.

Nadační fond ŠKODA AUTO byl založen v roce 2018 s cílem zatraktivnit mladoboleslavský region. Od té doby podpořil celou řadu projektů mimo jiné v oblasti dopravní bezpečnosti, rozvoje veřejného prostoru nebo zdravotnictví. V centru aktivit fondu jsou občané Mladoboleslavska, jedním z jeho klíčových programových pilířů se proto stala dlouhodobá podpora občanské společnosti. Na pomoc veřejně prospěšným organizacím zasažených epidemií koronaviru byly v roce 2020 vyhlášeny dva granty Krizového fondu. V roce 2021 fond zařadil mezi své priority také podporu kulturního života v regionu (ZDE). Fond je iniciátorem a hlavním partnerem platformy Nové Boleslavsko, jejímž cílem je propagovat spolupráci a zajímavé projekty napříč regionem. Více ZDE.

Klaudiánova nemocnice byla založena v roce 1896. Dnes má 34 oddělení s celkem 84 odborných ambulancí. Ročně se tu provede 400 000 ambulantních výkonů a téměř 13 000 chirurgických, ortopedických a traumatologických zákroků. Nemocnice disponuje 490 akutními lůžky a 128 lůžky oddělení následné péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…