Klaudiánova nemocnice nakoupí ochranné pomůcky za 300 000 korun z daru společností USK, CR Project a H-INTES

01.04.2020 17:05

Na boj s koronavirem věnují 300 000 korun Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi společnosti USK, H-INTES a CR Project. Nemocnice využije dar na nákup ochranných pomůcek, jako jsou rukavice, respirační masky, štíty či ochranné obleky v boji proti onemocnění COVID-19.

Klaudiánova nemocnice nakoupí ochranné pomůcky za 300 000 korun z daru společností USK, CR Project a H-INTES
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Každá ze zmíněných firem věnuje Klaudiánově nemocnici 100 tisíc korun. „Silně vnímáme palčivou situaci s ohledem na zdravotnický personál nemocnice, který stojí v první linii v boji s novým virovým nepřítelem,“ říká za skupinu společností ing. Jan Horák a doplňuje: „Proto jsme se rozhodli za naše firmy věnovat 300 000 korun právě Klaudiánově nemocnici. Je nám jasné, že jde jen o drobnou pomoc, která situaci dlouhodobě nevyřeší. Pomůže-li nemocnici alespoň trochu, budeme moc rádi.“

„Vážím si toho, že v této nelehké době, společnosti USK, H-INTES a CR Project přispěly naší nemocnici. Jejich pomoc je rychlá a účinná. Jsem rád, že tyto firmy takto cítí svoji společenskou odpovědnost v regionu, kde působí,“ vysvětluje předseda představenstva nemocnice JUDr. Ladislav Řípa a doplňuje: „Peníze z daru využijeme na nákup ochranných pomůcek, kterých máme nyní na všech odděleních naší nemocnice velkou spotřebu. Ochrana zdravotního personálu naší nemocnice je pro nás prioritou. Jedině tak můžeme poskytnout veřejnosti potřebnou zdravotní péči na té nejvyšší úrovni.“

O společnostech:
USK – firma je partnerem všech, kteří potřebují stavět, opravovat či udržovat komunikace.  Kromě údržby komunikací nabízí frézování a pokládku asfaltových povrchů, výrobu horkých asfaltových směsí či opravy komunikací.
H-INTES – je stavební společnost s mnohaletou tradicí.  Významná je pozice firmy především na území města Mladá Boleslav a okolí. H-INTES se zabývá mnoha obory dopravních staveb. Firma je 50% vlastníkem společnosti USK.
CR Project – jde o projektovou, konzultační a inženýrskou kancelář, která je specializovaná na komplexní řešení problematiky dopravní infrastruktury malých a středních měst, jakož i velkých územních celků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…