Klaudiánova nemocnice si poprvé připomněla Světový den úrazu

18.10.2017 18:38 | Zprávy

Klaudiánova nemocnice si letos poprvé připomněla 17. října Světový den úrazu. V rámci tohoto dne se konal preventivní den, kdy se lidé mohli dozvědět více o první pomoci, o úrazech nebo o pomůckách, které lze zakoupit v Prodejně zdravotních potřeb Klaudiánovy nemocnice. Nemocnice tuto akci pořádala ve spolupráci s mladoboleslavským Českým červeným křížem.

Klaudiánova nemocnice si poprvé připomněla Světový den úrazu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Hned na první blok programu přišly dvě třídy základní školy Kosmonosy. Druháci a třeťáci se naučili volat na rychlou záchranou službu, poskytnout první pomoc, a především si vyzkoušeli masáž srdce.

Vzhledem k tomu, že děti byly v nemocnici poprvé, čekala na ně ještě exkurze: podívaly se do opravdické úrazové ambulance, kde jim pan doktor ukázal rentgeny, a pozdravily se s paní primářkou dětského oddělení. Ta dětem vysvětlila, jak to v nemocnici chodí a jak se mají chovat při návštěvě lékaře.

Závěrem si připomeňme statistiku úrazovosti v mladoboleslavské nemocnici. V roce 2014 bylo v Klaudiánově nemocnici ošetřeno po úrazu celkem 14 206 pacientů, z toho dětských úrazů bylo 3.605, úrazů v zaměstnání či ve škole 1022, úrazů při sportu 3496, vlivem dopravní nehody 441, pacientů se zlomeninou jsme ošetřili celkem 2142. Tato čísla ale bohužel rok od roku rostou. V roce 2016 to bylo již 15 169 pacientů po úrazu, z toho 3779 dětí, ve škole či zaměstnání 1192 úrazů, při sportu celkem 3.906, vlivem dopravní nehody 462 úrazů a pacientů se zlomeninou jsme celkem ošetřili 2513.

V letošním roce (k 30. 9.) bylo ošetřeno po úrazu celkem 12 312 pacientů, z toho bylo 2934 dětí, úraz způsobený ve škole či zaměstnání 826, při sportu 3623, vlivem dopravní nehody 379 a pacientů se zlomeninou jsme ošetřili celkem 2396.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…