Klaudiánova nemocnice si poprvé připomněla Světový den úrazu

18.10.2017 18:38

Klaudiánova nemocnice si letos poprvé připomněla 17. října Světový den úrazu. V rámci tohoto dne se konal preventivní den, kdy se lidé mohli dozvědět více o první pomoci, o úrazech nebo o pomůckách, které lze zakoupit v Prodejně zdravotních potřeb Klaudiánovy nemocnice. Nemocnice tuto akci pořádala ve spolupráci s mladoboleslavským Českým červeným křížem.

Klaudiánova nemocnice si poprvé připomněla Světový den úrazu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Hned na první blok programu přišly dvě třídy základní školy Kosmonosy. Druháci a třeťáci se naučili volat na rychlou záchranou službu, poskytnout první pomoc, a především si vyzkoušeli masáž srdce.

Vzhledem k tomu, že děti byly v nemocnici poprvé, čekala na ně ještě exkurze: podívaly se do opravdické úrazové ambulance, kde jim pan doktor ukázal rentgeny, a pozdravily se s paní primářkou dětského oddělení. Ta dětem vysvětlila, jak to v nemocnici chodí a jak se mají chovat při návštěvě lékaře.

Závěrem si připomeňme statistiku úrazovosti v mladoboleslavské nemocnici. V roce 2014 bylo v Klaudiánově nemocnici ošetřeno po úrazu celkem 14 206 pacientů, z toho dětských úrazů bylo 3.605, úrazů v zaměstnání či ve škole 1022, úrazů při sportu 3496, vlivem dopravní nehody 441, pacientů se zlomeninou jsme ošetřili celkem 2142. Tato čísla ale bohužel rok od roku rostou. V roce 2016 to bylo již 15 169 pacientů po úrazu, z toho 3779 dětí, ve škole či zaměstnání 1192 úrazů, při sportu celkem 3.906, vlivem dopravní nehody 462 úrazů a pacientů se zlomeninou jsme celkem ošetřili 2513.

V letošním roce (k 30. 9.) bylo ošetřeno po úrazu celkem 12 312 pacientů, z toho bylo 2934 dětí, úraz způsobený ve škole či zaměstnání 826, při sportu 3623, vlivem dopravní nehody 379 a pacientů se zlomeninou jsme ošetřili celkem 2396.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …