Klienti České spořitelny mohou nově pohodlně platit i v e-obchodě Alza.cz

22.07.2012 17:30

On-line službu České spořitelny PLATBA 24 určenou pro rychlé a pohodlné placení na internetu mohou klienti České spořitelny nově využít i u společnosti Alza.cz. Službu PLATBA 24 využívá již přes 170 tisíc klientů a objem transakcí uskutečněných jejím prostřednictvím se blíží 0,5 mld. Kč.

Klienti České spořitelny mohou nově pohodlně platit i v e-obchodě Alza.cz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bankomat

  • Klienti České spořitelny mohou rychle a pohodlně zaplatit u největšího českého internetového obchodníka s elektronikou Alza.cz
  • Celkový objem transakcí uskutečněných prostřednictvím služby PLATBA 24 se blíží 0,5 mld. Kč.
  • Klienti České spořitelny mohou jejím prostřednictvím platit již v 50 vybraných e-shopech.

„Strategií České spořitelny není nabízet PLATBU 24 plošně co největšímu množství internetových obchodů, ale vybírat si především ty velké a spolehlivé. Proto nyní přinášíme klientům možnost rychle
 a jednoduše zaplatit i u prodejce elektroniky Alza.cz. Službu PLATBA 24 mohou nyní klienti využívat už v 50 e-shopech. Měsíčně v nich utratí kolem 50 milionů korun, což tuto službu řadí na první místo v placení na internetu přímo ze sporožirového účtu,“ uvedl David Lorenc, ředitel přímého bankovnictví České spořitelny.

PLATBA 24, která umožňuje všem uživatelům internetového bankovnictví SERVIS 24 jednoduchý způsob placení za nákupy v internetových obchodech, je oblíbená především u mladé a střední generace klientů České spořitelny. Výjimkou však nejsou ani lidé nad 50 let a nejstarší klientka již oslavila 91. narozeniny. Klienti České spořitelny nejčastěji platí PLATBOU 24 nákupy za tisíce korun, výjimkou nejsou ani desetitisíce za větší domácí spotřebiče jako například ledničky, televize či zahraniční zájezdy. Nejvyšší částka uhrazená PLATBOU 24 činila 70 tis. Kč, nejmenší se pohybují v řádu desetikorun za inzeráty na inzertních serverech.

„Pro zákazníky Alza.cz jde o další zpříjemnění nakupování. Neustále hledáme nové technologie a trendy, které našim zákazníkům ušetří čas a peníze při nákupu počítačů a elektroniky. Ve světě je tento platební systém velmi oblíbený,
 a tak jsme rádi, že ho můžou využít i naši zákazníci,“ říká Jaromír Řánek, marketingový ředitel Alza.cz.

Alza.cz nabízí možnost nakoupit zboží přímo z domova či kanceláře přes počítač či mobilní telefon. Zákazníci mohou vybírat z více než 40 tisíc produktů. Objednávku je možné uhradit různými způsoby. Převzetí zboží lze uskutečnit ještě v den objednání v kterékoliv pobočce, případně v pobočkách České pošty. Zboží lze dodat i na soukromou adresu během celého dne včetně večerních hodin.

Použití služby PLATBA 24 je velmi jednoduché a intuitivní. U internetových obchodů, které ji svým zákazníkům nabízejí, se jako jedna z možností úhrady objeví nabídka „On-line platba Česká spořitelna“. Její potvrzení přesměruje klienta přímo do internetového bankovnictví SERVIS 24 a po zadání přihlašovacího jména a hesla nabídne vyplněný platební příkaz pro úhradu daného nákupu. Klient jej pouze potvrdí a odešle. Možnost platby rozpoznají klienti podle zobrazené ikonky.

Klienti České spořitelny mají díky internetovému bankovnictví SERVIS 24 bezpečný přístup ke svému bankovnímu účtu po dobu 24 hodin denně. V posledních letech se svými možnostmi přiblížilo rozsahu služeb dostupných v klasické pobočce. Přímé bankovnictví České spořitelny nyní využívá více než 1,4 milionu klientů, z toho 1,2 milionu klientů využívá internetové bankovnictví SERVIS 24.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…