Knihovna Akademie věd ČR získala darem knihy z Indie

31.03.2019 12:45

Velvyslankyně Indie Narinder Chauhan předala v úterý 26. března Knihovně Akademie věd ČR stovku nových knih z oblasti indické historie, politických věd, náboženství, kultury nebo umění. Čtenáře na ně zhruba za měsíc upozorní speciální výstava v prostorách Knihovny.

Knihovna Akademie věd ČR získala darem knihy z Indie
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

Dar je symbolem dlouholeté spolupráce českých a indických vědců. „Věřím, že tato kolekce knih obohatí čtenáře o poznání nejrůznějších aspektů Indie, a to právě v roce, kdy si připomínáme 150 let od narození Maháthmy Ghándího,“ zdůraznila velvyslankyně a prozradila, že na památku největšího představitele indického hnutí za nezávislost se chystá také v České republice vysadit 150 nových stromů.

Dar za Knihovnu AV ČR převzal zástupce ředitelky Martin Lhoták, který poděkoval a ocenil široký výběr publikací, které budou zajímavým rozšířením nabídky knihovny umožňujícím čtenářům lépe poznat minulost i současnost Indie.

Historie a dědictví země

Členové Akademické rady AV ČR – Hana Sychrová, Taťána Petrasová a Martin Bilej – si s velvyslankyní také prohlédli noblesní prostory knihovny, která se řadí k nejvýznamnějším českým vědeckým bibliotékám a nyní zahrnuje zhruba 1,2 milionu svazků. „Každý, kdo přijde, cítí se tady jako součást dědictví a historie Vaší země,“ vyjádřila svůj obdiv velvyslankyně.

Nové knihy nyní budou pracovníci knihovny katalogizovat. Poté z nich připraví výběr z této kolekce formou malé výstavy – ochutnávku pro čtenáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…