Kováci před Vánocemi pomohli kolegovi, kterému v létě vyhořel byt

21.12.2017 12:47

Příjemnější a veselejší Vánoce připravili zástupci Odborového svazu KOVO svému členovi, Radku Hanákovi, kterému letos v červnu kompletně vyhořel sídlištní byt, v němž žije se svou matkou. Nezbylo mu nic. Co nezničily plameny, zlikvidoval vysoký žár. Kolegové kováci mu nyní alespoň částečně pomohli příspěvkem ve výši 30 tisíc korun z odborového Konta živelných pohrom.

Kováci před Vánocemi pomohli kolegovi, kterému v létě vyhořel byt
Foto: oskovo.cz
Popisek: Odborový svaz Kovo - logo

„Musím poděkovat všem zástupcům Odborového svazu KOVO, kteří se na uvolnění peněz ze speciálního fondu podíleli. Hlavně zástupcům základní organizace a pracovníkům Regionálního pracoviště svazu v Českých Budějovicích, především paní Veronice Pilečkové, která mi s vyřizováním příspěvku hodně pomohla. O všechno jsme přišli, až dosud pomohla pouze rodina. Pochopitelně jsme s maminkou vděčni za každou korunu. Nyní před Vánoci je to mimořádně příjemný dar,“ uvedl Radek Hanák, mladý zásobovač z českobudějovické společnosti Robert Bosch.

Pro pomoc po záplavách, větrných smrštích, bouřkách, požárech a podobně zřídil OS KOVO Konto živelných pohrom, na němž je nyní podle posledních údajů zhruba 12 miliónů korun. „Prostředky z tohoto konta slouží jako pomoc v případě živelných pohrom a dalších nepředvídatelných záležitostí, jimiž je postižen člen OS KOVO, jeho rodina a majetek,“ konstatoval Jan Švec, zmocněnec Krajského sdružení Odborového svazu KOVO Jihočeského kraje a předseda základních organizací OS KOVO při Groz-Beckert Czech, Kern-Liebers CR a Prym Consumer CZ.

Na příspěvcích do Konta živelných pohrom se kromě základních organizací podílí ze svého fondu i Odborový svaz KOVO. „Každý člen přispívá deset korun ročně. Stejnou sumu, jakou činí celkově vybrané prostředky ze základních organizací, pak vkládá přímo svaz. Už mnohokrát se ukázalo, jak je toto konto důležité a jak užitečná je pro naše členy pomoc v krizových situacích,“ zdůraznil předseda Základní organizace OS KOVO při Robert Bosch, s.r.o. České Budějovice Stanislav Jindra a dodal:

„Naše základní organizace si váží toho, že může být součástí svazu, který pomáhá svým členům i mimo kolektivní vyjednávání a pracovně právní zastupování. Toto by si měli uvědomit hlavně ti, co otálejí se vstupem do odborů nebo založením odborové organizace ve své firmě.“

Odborový svaz KOVO působí v současné době v 60 strojírenských podnicích na jihu Čech. V regionu má více než pět tisíc členů, což představuje přibližně 24 procent všech zaměstnanců těchto firem. V rámci kolektivního vyjednávání, jehož cílem je dosažení příznivých mzdových, pracovních a sociálních podmínek pro své členy, však KOVO zastupuje všechny zaměstnance. Mezi firmy, kde působí OS KOVO, patří například Jihostroj Velešín, ČZ Strakonice, Robert Bosch České Budějovice, ZVVZ Milevsko, Motor Jikov České Budějovice, Groz-Beckert ČR, Kern-Liebers CR, Reinfurt Prachatice, Klima CZ Prachatice, Dura Automotive Blatná, Schneider Electric Písek a další.
Odborový svaz KOVO je největší odborovou organizací v ČR. OS KOVO je členem Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) a mezinárodních odborových sdružení IndustriAll Global a IndustriAll Europe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…