Kraj Vysočina: Dotační příležitosti pro malé obce pro rok 2018

23.11.2017 14:19

Kraj Vysočina ve spolupráci s ministerstvy a Státním fondem životního prostředí připravil seminář, který se zaměřil na aktuální možnosti financování rozvojových projektů ve venkovských oblastech.

Kraj Vysočina: Dotační příležitosti pro malé obce pro rok 2018
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Seminář pro zástupce menších obcí a měst na téma dotačních příležitostí, které jsou v různých oblastech na národní úrovni připravovány na rok 2018, se uskutečnil v úterý 21. listopadu v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě a zúčastnilo se ho více jak 50 zástupců obcí, místních akčních skupin a mikroregionů.
 
„Obnova a rozvoj venkovského prostoru dlouhodobě patří mezi důležité rozvojové priority Kraje Vysočina,“ uvedl Pavel Pacal, náměstek hejtmana kraje pro oblast regionálního rozvoje a územního plánu. „Cílem připraveného semináře bylo přiblížit menším obcím, v jakých programech a výzvách budou moci v příštím roce čerpat prostředky na své rozvojové potřeby a to přímo od zástupců ministerstev, která dané dotační tituly vyhlašují,“ doplnil Pavel Pacal.

Na seminář přijali pozvání zástupci Ministerstva pro místní rozvoj, kteří představili připravované programy na podporu obnovy a rozvoje venkova, podporu revitalizace území, obnovy obecního majetku po živelných pohromách nebo pro bezbariérová řešení v obcích. Zástupce Státního fondu životního prostředí pohovořil o připravovaných výzvách v rámci Národního programu Životní prostředí. Na semináři vystoupili také zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí s informací o aktuálních zajímavých výzvách pro obce v rámci Operačního programu Zaměstnanost.

Seminář „Dotační příležitosti pro malé obce pro rok 2018“ je pořádán s podporou Regionální stálé konference pro území Kraje Vysočina.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…