Kraj Vysočina: Lektor francouzštiny pokračuje na středních školách v regionu

10.09.2018 9:20

Dobře nastavená spolupráce mezi Krajem Vysočina a Jeanem Griffonem, lektorem francouzského jazyka, se zúročí i ve školním roce 2018/2019.

Kraj Vysočina: Lektor francouzštiny pokračuje na středních školách v regionu
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Již třetí rok po sobě bude tento lektor působit v šesti městech na Vysočině a tak výhodu konverzačních hodin s rodilým mluvčím budou moci využít studenti gymnázií v Jihlavě, Pelhřimově, Třebíči, Humpolci, Havlíčkově Brodě a Telči. Kromě pravidelných hodin na gymnáziích bude lektor dojíždět i na ostatní školy v kraji. Tato jednorázová výuka je zajišťována přes krajskou příspěvkovou organizaci Vysočina Education.

Ve spolupráci s krajem a Francouzským institutem v Praze se lektor zapojil do propagace a následného výběru vhodných uchazečů o jednoleté studium na střední škole ve Francii v rámci programu „Rok ve Francii“, resp. krajské regionální odnoži „Rok v Grand Est“. Lektor se také bude nadále věnovat pravidelným setkáním nazvaným „café français“, které jsou určené pro všechny, kteří mají chuť konverzovat ve francouzštině. Lektor dodává: „Právě díky těmto setkáním poznávám nové lidi, získávám mnoho nových zajímavých kontaktů a například loňské předvánoční setkání mělo veliký úspěch.“

Volný čas věnuje lektor sebevzdělávání, a to konkrétně češtině. „Jelikož už i trochu rozumím česky, tak se mi také pomalu daří chápat českou mentalitu. Znalost vašeho jazyka mi také pomáhá v práci a v začlenění do společenského života na Vysočině. Jihlava je poměrně malé město, a tak není těžké potkat vždy někoho, koho už znám,“ říká s úsměvem Griffon. Radost mu také přináší hra pétangue, jelikož se mu podařilo zapojit se do soutěžního družstva, se kterým jezdí na turnaje v České republice i zahraničí.

Kraji Vysočina se pro školní rok 2018/2019 podařilo zajistit nejen lektora francouzského jazyka, ale i dvě lektorky jazyka německého, které prozatím budou působit pod Vysočina Education a jejich projektem BIG.

Zapojené školy – lektor FJ:

Gymnázium Jihlava
Gymnázium a Obchodní akademie Pelhřimov
Gymnázium Třebíč
Gymnázium dr. A. Hrdličky, Humpolec, Komenského 147
Gymnázium Havlíčkův Brod
Gymnázium Otokara Březiny a Střední odborná škola Telč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…