Kraj Vysočina: Potravinovou pomoc bude čerpat téměř pět set dětí

08.09.2018 17:11

Zájem o potravinovou pomoc dětem, na kterou posílá do krajů peníze Ministerstvo práce a sociálních věcí, neustále roste.

Kraj Vysočina: Potravinovou pomoc bude čerpat téměř pět set dětí
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Zatímco před třemi lety, kdy jsme se k projektu přihlásili, byla pomoc zajištěna pro 324 dětí, v letošním školním roce počítáme, že na obědy zdarma v Kraji Vysočina dosáhne 490 dětí,“ informoval náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk.

Cílem projektu Potravinová pomoc dětem v Kraji Vysočina je zabezpečit školní stravování dětem mateřských škol a žáků základních škol sociálně slabých rodin ve věku 3 až 15 let, jejichž rodiče se nacházejí v hmotné nouzi. Poprvé se Kraj Vysočina k projektu MPSV přihlásil ve školním roce 2016/2017, kdy byla pomoc zajištěna 324 dětí ze 40 přihlášených škol, ty si mezi sebe rozdělili částku 1,35 miliónů korun. Loňský školní rok už dotace oslovila 50 škol, ve kterých obědy zdarma dostávalo 10 měsíců 469 dětí, náklady dosáhly 1,86 miliónů korun. V letošním školním roce počet zapojených škol opět stoupl až na 63 a 490 podpořených dětí. Již tradičně se nejvíce dětí v nouzi, tedy dětí, jejich rodiny mají podle daných pravidel nárok na obědy zdarma, nachází na okrese Třebíč.

„Důvodem rostoucích počtů dětí, které prostřednictvím škol mohou obědvat ve školních jídelnách zdarma, jsou především zvýšení povědomí o programu podpory, větší osvěta na úřadech práce i ve školách,“ vysvětluje Pavel Franěk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…