Kraj mého srdce 2015 - polovina hlavních cen pro Jihomoravský kraj

22.02.2016 16:53

Polovina z osmi hlavních cen každoročně vyhlašované ankety Kraj mého srdce za rok 2015 putovala do Jihomoravského kraje. Na letošním 25. veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze ceny převzala ředitelka Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava Zuzana Vojtová. Po jednom prvenství pak získal Jihočeský kraj, Liberecký kraj, Karlovarský kraj a Praha. Jihomoravský kraj získal ocenění ve všech kategoriích kromě kategorie Zimní dovolená. Anketu Kraj mého srdce vyhlašuje každoročně vydavatelství KAM po Česku a veletržní společnost Incheba Expo Praha. Pro svůj oblíbený turistický kraj letos v osmi kategoriích hlasovalo celkem 10 745 osob.

Kraj mého srdce 2015 - polovina hlavních cen pro Jihomoravský kraj
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

V anketě „Kraj mého srdce“ lidé každoročně vyjadřují svou oblibu jednotlivých aktivit v regionech naší republiky. Hlasování probíhá pouze on-line formou a vyhlašování výsledků na veletrhu cestovního ruchu Holiday World se už stalo tradicí. Záštitu nad akcí převzala již tradičně Asociace krajů ČR. Stejně jako v minulých letech účastníci v každé vypsané kategorii vyjadřovali prostřednictvím portálu www.kampocesku.cz  své sympatie třem krajům bez ohledu na preference. Anketa byla záměrně šířena různými kanály - prostřednictvím bannerů na různých regionálních www stránkách. Rozdílná návštěvnost webových stránek samosprávných, destinačních a profesních webů se pochopitelně zajímavě promítla do konečných výsledků hlasování. To je důvodem, proč největší počet hlasujících vzešel, stejně jako v minulém ročníku ankety, z Moravskoslezského kraje (23 %). Na druhém místě se výrazně prosadil Jihomoravský kraj (16,5 %), třetí byla Vysočina (12 %).

Jihomoravský kraj zabodoval ve „své“ kategorii Folklor a tradice a dosáhl zde nejlepšího výsledku ze všech kategorií.  Svůj hlas mu dalo 73 % hlasujících. Nově vyhlášená kategorie Lázně, lázeňství, wellness přinesla palmu vítězství Karlovarskému kraji, Jihomoravský kraj s nejmladšími lázněmi v ČR obsadil třetí místo. V kategorii Pěší turistika získal Jihomoravský kraj prvenství před krajem Jihočeským a Moravskoslezským, stejné pořadí získaly tyto kraje i v nové anketní kategorii Výlety s dětmi. V kategorii Cykloturistika zvítězil Jihomoravský kraj před Jihočeským krajem a Vysočinou, v kategorii Folklór a tradice před Jihočeským a Zlínským krajem. V kategorii Památky/historická místa se Jihomoravský kraj umístil na třetí pozici za Prahou a Jihočeským krajem, kategorii Zimní dovolená ovládly Liberecký a Moravský kraj a Vysočina.

Velmi zajímavé a nečekaně vyrovnané bylo věkové složení celkového vzorku hlasujících: věk 30-39 let (20,2 %), 40-49 let (19,1 %), 50-59 let (17,7 %), 60-69 let (19,8 %). Nejstaršímu účastníkovi ankety bylo 88 let, nejmladšímu 7 let. Jako vždy přišlo i několik hlasů ze Slovenska a Polska.

Cenu za první místo v kategorii Folklor a tradice převzala ředitelka Centrály cestovního ruchu Jižní Morava Zuzana Vojtová.

Výsledky ankety (podle kategorií a pořadí) :

 

LETNÍ DOVOLENÁ                             1. Jihočeský                2. Jihomoravský           3. Moravskoslezský

PĚŠÍ TURISTIKA                                1. Jihomoravský           2. Jihočeský                3. Moravskoslezský

CYKLOTURISTIKA                             1. Jihomoravský           2. Jihočeský                3. Vysočina

FOLKLOR A TRADICE                                   1. Jihomoravský           2. Jihočeský                3. Zlínský

LÁZNĚ, LÁZEŇSTVÍ, WELLNESS       1. Karlovarský              2. Moravskoslezský     3. Jihomoravský  

PAMÁTKY/HISTORICKÁ MÍSTA         1. Hlavní město Praha  2. Jihočeský                3. Jihomoravský

ZIMNÍ DOVOLENÁ                              1. Liberecký                 2. Moravskoslezský     3. Vysočina

VÝLETY S DĚTMI                                1. Jihomoravský           2. Jihočeský                3. Moravskoslezský

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…