Kraj mého srdce 2015 - polovina hlavních cen pro Jihomoravský kraj

22.02.2016 16:53 | Zprávy

Polovina z osmi hlavních cen každoročně vyhlašované ankety Kraj mého srdce za rok 2015 putovala do Jihomoravského kraje. Na letošním 25. veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze ceny převzala ředitelka Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava Zuzana Vojtová. Po jednom prvenství pak získal Jihočeský kraj, Liberecký kraj, Karlovarský kraj a Praha. Jihomoravský kraj získal ocenění ve všech kategoriích kromě kategorie Zimní dovolená. Anketu Kraj mého srdce vyhlašuje každoročně vydavatelství KAM po Česku a veletržní společnost Incheba Expo Praha. Pro svůj oblíbený turistický kraj letos v osmi kategoriích hlasovalo celkem 10 745 osob.

Kraj mého srdce 2015 - polovina hlavních cen pro Jihomoravský kraj
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

V anketě „Kraj mého srdce“ lidé každoročně vyjadřují svou oblibu jednotlivých aktivit v regionech naší republiky. Hlasování probíhá pouze on-line formou a vyhlašování výsledků na veletrhu cestovního ruchu Holiday World se už stalo tradicí. Záštitu nad akcí převzala již tradičně Asociace krajů ČR. Stejně jako v minulých letech účastníci v každé vypsané kategorii vyjadřovali prostřednictvím portálu www.kampocesku.cz  své sympatie třem krajům bez ohledu na preference. Anketa byla záměrně šířena různými kanály - prostřednictvím bannerů na různých regionálních www stránkách. Rozdílná návštěvnost webových stránek samosprávných, destinačních a profesních webů se pochopitelně zajímavě promítla do konečných výsledků hlasování. To je důvodem, proč největší počet hlasujících vzešel, stejně jako v minulém ročníku ankety, z Moravskoslezského kraje (23 %). Na druhém místě se výrazně prosadil Jihomoravský kraj (16,5 %), třetí byla Vysočina (12 %).

Jihomoravský kraj zabodoval ve „své“ kategorii Folklor a tradice a dosáhl zde nejlepšího výsledku ze všech kategorií.  Svůj hlas mu dalo 73 % hlasujících. Nově vyhlášená kategorie Lázně, lázeňství, wellness přinesla palmu vítězství Karlovarskému kraji, Jihomoravský kraj s nejmladšími lázněmi v ČR obsadil třetí místo. V kategorii Pěší turistika získal Jihomoravský kraj prvenství před krajem Jihočeským a Moravskoslezským, stejné pořadí získaly tyto kraje i v nové anketní kategorii Výlety s dětmi. V kategorii Cykloturistika zvítězil Jihomoravský kraj před Jihočeským krajem a Vysočinou, v kategorii Folklór a tradice před Jihočeským a Zlínským krajem. V kategorii Památky/historická místa se Jihomoravský kraj umístil na třetí pozici za Prahou a Jihočeským krajem, kategorii Zimní dovolená ovládly Liberecký a Moravský kraj a Vysočina.

Velmi zajímavé a nečekaně vyrovnané bylo věkové složení celkového vzorku hlasujících: věk 30-39 let (20,2 %), 40-49 let (19,1 %), 50-59 let (17,7 %), 60-69 let (19,8 %). Nejstaršímu účastníkovi ankety bylo 88 let, nejmladšímu 7 let. Jako vždy přišlo i několik hlasů ze Slovenska a Polska.

Cenu za první místo v kategorii Folklor a tradice převzala ředitelka Centrály cestovního ruchu Jižní Morava Zuzana Vojtová.

Výsledky ankety (podle kategorií a pořadí) :

 

LETNÍ DOVOLENÁ                             1. Jihočeský                2. Jihomoravský           3. Moravskoslezský

PĚŠÍ TURISTIKA                                1. Jihomoravský           2. Jihočeský                3. Moravskoslezský

CYKLOTURISTIKA                             1. Jihomoravský           2. Jihočeský                3. Vysočina

FOLKLOR A TRADICE                                   1. Jihomoravský           2. Jihočeský                3. Zlínský

LÁZNĚ, LÁZEŇSTVÍ, WELLNESS       1. Karlovarský              2. Moravskoslezský     3. Jihomoravský  

PAMÁTKY/HISTORICKÁ MÍSTA         1. Hlavní město Praha  2. Jihočeský                3. Jihomoravský

ZIMNÍ DOVOLENÁ                              1. Liberecký                 2. Moravskoslezský     3. Vysočina

VÝLETY S DĚTMI                                1. Jihomoravský           2. Jihočeský                3. Moravskoslezský

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…