Královéhradecký kraj: Na Rychnovsku se plánují dopravní stavby za tři miliardy korun

20.09.2017 19:47

Třímiliardové investice se v následujících pěti letech dočká dopravní infrastruktura na Rychnovsku. Opravy a výstavby nových úseků silnic by měly pomoci přetíženým dopravním uzlům v okolí průmyslové zóny Solnice – Kvasiny. V sídle Královéhradeckého kraje o tom jednala dopravní komise pro rozšíření průmyslové zóny a zlepšení veřejné infrastruktury v regionu.

Královéhradecký kraj: Na Rychnovsku se plánují dopravní stavby za tři miliardy korun
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Z prvního jednání komise vyplynula potřeba řady dopravních akcí. „Jsou to poměrně velké dopravní stavby v řádech desítek až stovek milionů korun, mezi nimiž je například potencionální obchvat Častolovic, Domašína a Solnice. Všechny tyto akce jsou navázány na aktualizované usnesení vlády z června tohoto roku. Na dopravní infrastrukturu na Rychnovsku by měla být v letech 2018 až 2022 vynaložena částka zhruba kolem tří miliard korun. Nové silnice by doplnily současnou dopravní síť a zvýšily kapacitu nákladní i osobní automobilové dopravy v okolí průmyslové zóny,“ sdělil krajský radní pro oblast investic Václav Řehoř, který byl členy zvolen jako předseda komise.

Dopravní komise je složená z širokého okruhu subjektů. Své zástupce zde má Královéhradecký kraj, jeho Centrum investic, rozvoje a inovací, Ministerstvo dopravy ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Ředitelství silnic a dálnic, Škoda Auto a agentura CzechInvest.

Financování jednotlivých projektů půjde z rozpočtu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, ze Státního fondu dopravní infrastruktury Ministerstva dopravy ČR a z rozpočtu Správy železniční dopravní cesty. Příslib investic přineslo aktualizované vládní usnesení z června tohoto roku. Do průmyslové zóny by tak v příštích letech mělo přitéct šest miliard korun, z nichž polovina by měla jít právě na dopravní stavby.

Mezi finančně největší plánované projekty patří obchvat Častolovic a Kostelce nad Orlicí, který si vyžádá náklady 1,1 miliardy korun. Kromě oprav a výstavby silnic část investic půjde i do železniční sítě – v plánu je například navýšení kapacity železniční stanice v Solnici či výstavba železniční stanice Lipovka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…