Královéhradecký kraj: Na středních školách vzniknou talentová centra

20.10.2021 13:30 | Tisková zpráva

Radní schválili rozdělení necelých 1,7 milionu korun krajským středním školám na realizaci Talent center a jejich vzdělávacích programů. Ty mají rozvíjet zájem a nadání žáků v různých oblastech nad rámec běžné výuky. Kraj podpoří 19 úspěšných projektů.

Královéhradecký kraj: Na středních školách vzniknou talentová centra
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Vytvořením talentových center chceme umožnit našim žákům, aby se dozvěděli či se nadchli pro něco, co se ve škole obvykle neučí. Dali jsme si dva cíle, za prvé probudit vášeň a zájem u těch žáků, které zatím nic neláká a v ničem se ještě nenašli. Za druhé chceme dále rozvíjet ty, kteří dosáhli v dané oblasti jistou úroveň znalostí. Právě jim chceme umožnit se dále zdokonalovat a prohlubovat svoje vědomosti i praktické dovednosti. Jedná se zhruba o půlroční programy jako nadstavba běžné výuky. Jak tuto možnost pojmou, necháváme na nich. Mohou například zvolit víkendová soustředění, týdenní bloky nebo páteční odpoledne,“ uvedl náměstek Arnošt Štěpánek odpovědný za oblast školství.

Hlavním záměrem je pomoci rozvíjet komunikaci, spolupráci a sdílení zkušeností mezi vzdělávacími subjekty a žáky v rámci celého Královéhradeckého kraje. Podpořené aktivity obsahují vzdělávací část, a to semináře a workshopy, dále využívají i prvky distanční výuky, které žáky vedou k samostatné práci v malých skupinách.

„Uvítáme, pokud v rámci programu vzniknou studijní materiály, které budeme moci následně zpřístupnit i veřejnosti pro samostudium dané problematiky,“ doplnil náměstek Štěpánek.

Do termínu pro podání žádostí o mimořádný finanční příspěvek na vznik talentového centra podaly školy Královéhradeckého kraje celkem 42 žádostí, ze kterých bylo 19 úspěšných. Radní je podpoří částkou ve výši 1 666 632 korun, které školy mohou čerpat do konce školního roku 2021/2022. Rozdělení finančních prostředků musí ještě schválit zastupitelé na svém listopadovém jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…