Královéhradecký kraj: Polovina září patří seniorům, svátek oslaví na Pivovarském náměstí

13.09.2022 10:06 | Tisková zpráva

Senioři z celého regionu se ve čtvrtek 15. září sjedou na Pivovarské náměstí do Hradce Králové oslavit svůj svátek. V jeho rámci se uskuteční také vyhlášení Ceny sociálních služeb Královéhradeckého kraje.

Královéhradecký kraj: Polovina září patří seniorům, svátek oslaví na Pivovarském náměstí
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Návštěvníkům Svátku seniorů zahrají hradečtí swingoví bardi z Art jazz bandu, zatančí mužská baletní sestava Artrosa a své vystoupení předvede folklorní soubor Kvítek. Po celý den mohou senioři zdarma navštívit památky města Hradec Králové – Muzeum východních Čech, Galerii moderního umění v Hradci Králové, kostel sv. Mikuláše nebo vodní elektrárnu Hučák. Akce potrvá od 12:00 do 17:00.

Anketa

Chcete, aby soud uznal Babiše vinným za Čapí hnízdo?

2%
89%
hlasovalo: 12042 lidí

„S našimi nejstaršími spoluobčany se díky své práci pravidelně setkávám a stále mi dokazují, jak aktivně a činorodě lze ´babí léto´ života prožít. Zářijovou oslavou chceme pomoci propojovat aktivity našich nejstarších ze všech koutů našeho kraje, podpořit jejich setkávání, nabídnout jim zábavný program či prostě dobrý důvod strávit společně příjemné i zajímavé odpoledne. A také jim touto cestou vlastně poděkovat,“ řekla Martina Berdychová, náměstkyně hejtmana Královéhradeckého kraje odpovědná za sociální oblast.

Organizátoři do hlavního programu zařadili také vyhlášení 12. ročníku Ceny sociálních služeb Královéhradeckého kraje. Ocenění organizací, obcí, pracovníků v sociálních, terénních a komunitních službách, kteří přispěli mimořádným počinem nebo dlouhodobou systematickou prací k rozvoji, kvalitě a dostupnosti sociálních služeb v regionu, se uskuteční ve 13 hodin.

Vedle hlavního programu plného uměleckých vystoupení nabídne Svátek seniorů na Pivovarském náměstí také bohatou škálu doprovodných aktivit, kterými jsou například preventivní programy Policie ČR, prezentace klubu Dřevěnka, ukázka paličkování a vyřezávání klubu Seniorů z Opočna, možnost změření tlaku a hodnot BMI nebo informací třeba o možnostech krajské sociální péče či nabídce kreativních činností prostřednictvím krajského Centra uměleckých aktivit.

Svátku se zúčastní vedle seniorů z celého kraje také zástupci sdružení z polského Dolnoslezského vojvodství či ze slovenské Banské Bystrice.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…