Královéhradecký kraj o vyhlídkách spolupráce se zakarpatskými organizacemi

14.11.2021 10:59 | Tisková zpráva

Dubovská teritoriální hromada v Zakarpatské oblasti na Ukrajině ve spolupráci se Sdružením pro evropský rozvoj karpatského regionu a spolkem Dobrá karta ze Skuhrova nad Bělou uspořádala seminář, týkající se neziskových organizací a samospráv k příležitostem pro Zakarpatí.

Královéhradecký kraj o vyhlídkách spolupráce se zakarpatskými organizacemi
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Seminář určený předsedům nově vytvořených teritoriálních hromad v okresech Ťačiv a Chust. V průběhu semináře zástupci obcí a neziskových organizací z Královéhradeckého kraje seznámili představitele zakarpatských hromad s prací samospráv v ČR, podělili se o zkušenosti ze spolupráce s neziskovými a dobrovolnými organizacemi apod. Se samostatnou prezentací k dotačním příležitostem v rámci mezinárodních programů a fondů zde vystoupil zástupce Královéhradeckého kraje. Prezentace je ke zhlédnutí ZDE.

V rámci výjezdu došlo k návštěvám například center administrativních služeb, nemocnic a klinik, základních a středních škol, inkluzivních center, hasičských sborů, sportovních areálů, podnikatelských provozů či turistických destinací jak v Dubovské, tak i sousední Vilchovetské a Neresnické teritoriální hromadě.

Při setkání účastníci diskutovali nad možnostmi navázání spolupráce a realizace společných projektů i se zohledněním současné pandemické situace v návaznosti na Memorandum o spolupráci mezi Královéhradeckým krajem a Zakarpatskou oblastí z konce roku 2017.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…