Královéhradecký kraj spustí další výzvu Kotlíkových dotací

10.09.2018 18:17

Další kotlíkové dotace se začnou v Královéhradeckém kraji rozdělovat ve středu 19. 9. v 10 hodin, kdy bude spuštěn příjem žádostí zápisem do elektronického Pořadníku žadatelů. Prvních 950 žadatelů bude mít od pátku 21. 9. do úterý 2. 10. možnost vyplnit kompletní elektronickou žádost prostřednictvím dotačního portálu Královéhradeckého kraje.

Královéhradecký kraj spustí další výzvu Kotlíkových dotací
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Na výměnu starých nevyhovujících kotlů je aktuálně vyčleněno 92 milionů korun. Ucházet se o ně mohou majitelé rodinných domů s vytápěním na tuhá paliva s ručním přikládáním nesplňujícím třídu 3, 4 nebo 5 dle ČSN EN 303-5.

„Z dotace je možné pořídit automatický kombinovaný kotel na uhlí a pelety, plynový kondenzační kotel, kotel na biomasu či tepelné čerpadlo. Maximální možná dotace je 127 500 korun. Předpokládáme, že zájem o výměnu zdroje vytápění bude obdobný jako v minulých kolech a místa v elektronickém pořadníku budou obsazena během středečního dopoledne,“ uvedl radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

V rámci této výzvy dojde k dočerpání takzvané druhé vlny Kotlíkových dotací, kterou Královéhradecký kraj realizuje v rámci projektu Operačního programu Životní prostředí od roku 2017. V předchozí výzvě této vlny bylo rozděleno více než 100 milionů korun.

„O dalších více než 200 milionů korun bude kraj usilovat pravděpodobně začátkem roku 2019, aby nejpozději na podzim příštího roku mohla být vyhlášena další výzva. Půjde již o třetí vlnu Kotlíkových dotací a v součtu od roku 2016 o více než 600 milionů korun rozdělených mezi téměř 6000 žadatelů,“ dodal radní Pavel Hečko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…