Kupuj pneu: 22 % motoristů kupuje na internetu pneumatiky v pondělí

20.07.2013 19:40

Nejoblíbenějším dnem pro on-line nákup pneumatik je pondělí. Pneumatiky během prvního dne v týdnu nakupuje 22 % řidičů. Vyplývá to z aktuálních statistik internetového obchodu Kupuj pneu za první pololetí letošního roku. Více jak dvě třetiny motoristů nakupuje pneumatiky v odpoledních a večerních hodinách. Nejoblíbenější je čas kolem 18. hodiny.

Kupuj pneu: 22 % motoristů kupuje na internetu pneumatiky v pondělí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Nákup nových pneumatik na internetu lidé v prvním pololetí letošního roku nejčastěji řešili hned první den v týdnu. Pneumatiky si během něj nakoupila necelá čtvrtina zákazníků e-shopu Kupuj pneu. Nákupu pneumatik se naopak řidiči příliš nevěnují před dny volna – v pátek a v sobotu. Během pátku pořizuje pneumatiky pouze 8 % zákazníků, v sobotu jen o procento více. Časově nejfrekventovanější je období přelomu odpoledne a večera.

„Ze statistik vyplývá, že před volnou sobotou či nedělí řeší většina řidičů jiné starosti, než je nákup nového obutí pro svůj vůz. Nejvyšší zájem je na samém začátku pracovního týdne. Nejčastěji lidé nakupují pneumatiky po práci, v odpoledních a večerních hodinách, kdy mají čas si výběr správných pneumatik v klidu promyslet. V ranních hodinách je zájem minimální,“ uvedl Jan Foltán z internetového obchodu Kupuj pneu.

Nejsilnějším měsícem prvního pololetí letošního roku byl duben, kdy po oteplení započala hlavní sezóna přezouvání na letní pneumatiky. Poptávka po pneumatikách byla v tomto měsíci o 39 % vyšší než půlroční průměr. Silnějším měsícem byl rovněž březen. Množství objednávek bylo obvykle nejvyšší v polovině měsíce, která je pro většinu lidí obdobím výplat.

Statistiky rovněž odhalily strukturu zákazníků e-shopu. „Nákup pneumatik na internetu je tradičně doménou mužů. Ženy tvořily v prvním pololetí pouze 9 % zákazníků, jejich podíl ale roste. Stoupající tendenci poptávky pozorujeme i ze strany firem, které představovaly 13 % našich zákazníků,“ sdělil Jan Foltán z e-shopu Kupuj pneu.

Na prvním místě žebříčku nejoblíbenějších značek pneumatik se i v prvním pololetí držela značka Barum. Pneumatiky této značky si pořídila téměř třetina zákazníků. Vysoký zájem byl ale i o pneumatiky Matador, Continental a Michelin. Zákazníci si pneumatiky nejčastěji nechávali dopravit balíkovou přepravou, způsob platby na dobírku volilo 82 % kupujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec