Kvůli explozi vrbětického skladu museli být lidé znovu evakuováni

06.12.2014 8:40

V pátek v podvečerních hodinách pyrotechnici pokračovali v průzkumu areálu. Chtěli se dostat co nejblíže k budově, v níž došlo 3. prosince k několika explozím. Při svých úkonech zjistili poškození muničního skladu č. 11, v němž se nachází větší množství munice.

Kvůli explozi vrbětického skladu museli být lidé znovu evakuováni
Foto: Daniela Černá
Popisek: Výstražná tabule

Pyrotechnici pod vedením ředitele pyrotechnické služby vyhodnotili tuto situaci jako vysoce rizikovou pro životy a zdraví osob, jež obývají okolní obce. Proto vyhlásil velitel zásahu v pátek v 18.45 hodin opětovnou evakuaci obcí Lipová a Haluzice. Po osmé hodině večer zazněla z areálu další neřízená detonace.
V devět hodin večer zasedla bezpečnostní rada Zlínského kraje za účasti policejního prezidenta brig. gen. Tomáše Tuhého a ministra vnitra Milana Chovance. Výsledkem nočního jednání je rozšíření evakuace o obec Vlachovice-Vrbětice, průmyslový areál Vlárských strojíren a vlakovou stanici Bohuslavice nad Vláří. Vyklizení těchto prostranství začne v sobotu kolem sedmé hodiny ranní a ukončeno bude v osm hodin. Pro všechny z nich zajišťuje ubytování hasičský záchranný sbor ve spolupráci s hejtmanem Zlínského kraje.

Policejní pyrotechnici zítra ráno za pomoci obrněných prostředků a hasičských tanků vyrazí do areálu, aby minimalizovali bezprostřední riziko dalších neřízených explozí. Pokud půjdou jejich činnosti podle předběžných odhadů, mohli by se evakuovaní lidé vrátit do svých domovů zítra večer. Nelze však vyloučit, vzhledem ke složitosti úkonů, že se v průběhu realizace objeví skutečnosti, které její dobu zásadně ovlivní. Policie České republiky a ostatní složky IZS vyvinou maximální úsilí za účelem odstranění rizika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…