LG: Sen filmového diváka se stává skutečností se 100palcovou laserovou TV

15.01.2013 16:21

100palcový TV přijímač od LG přináší Full HD kvalitu, zobrazuje pomocí laseru a vytváří brilantní a současně prostorově úsporný zážitek z domácího kina.

LG: Sen filmového diváka se stává skutečností se 100palcovou laserovou TV
Foto: LG
Popisek: LG

Las Vegas, Praha, 15. ledna 2013 – Laserovou televizi s úchvatnou úhlopříčkou 100 palců představila na veletrhu CES v Las Vegas společnost LG Electronics. Působivý systém domácího kina (Model: LG HECTO) poskytuje výhody Smart TV a Digital TV, obsahuje displej a externí projekční jednotku UST (Ultra Short Throw) schopnou zobrazení na extrémně krátkou vzdálenost. Unikátní zařízení využívá pokročilou laserovou technologii zobrazení vyvinutou společností LG a poskytuje rozlišení Full HD 1080p a neuvěřitelný barevný kontrast.

„Náš nový laserový TV přijímač přichází s projekční technologií vhodnou jak pro zasedací místnosti, tak i do obývacích pokojů,” říká Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics. „V tomto roce budeme pokračovat v představování dalších novinek v segmentu televizorů, abychom mohli našim zákazníkům dále nabízet nejlepší produkty a snadnější přístup k zábavě.”

Zážitek ze sledování vysoce kontrastního obrazu 100palcové obrazovky si nijak nezadá se sledováním filmu v kině. V minulosti jste pro zobrazení tak rozměrného obrazu potřebovali značný prostor a kvůli tomu se příliš nedařilo rozšířit velké projekční obrazovky do domácností.  S nástupem UST projektorů však tato nevýhoda odpadá, protože jejich zobrazovací optický člen je vzdálen pouze 56 centimetrů od obrazovky. Laserový TV přijímač od LG s Full HD rozlišením 1080p a poměrem dynamického kontrastu 10 000 000:1 poskytuje živý a ostrý obraz, který je výrazný jak v tmavém, tak i ve světlejším prostředí.

Laserový TV přijímač podporuje platformu Smart TV od LG, jejíž součástí jsou všechny funkce, kterými LG vybavuje své prémiové TV přijímače, včetně Smart Worldu, LG Cloudu, dálkového ovladače Magic Remote a technologie WiDi od společnosti Intel. Součástí systému je také digitální TV tuner a uživatelé se mohou snadno připojit k sociálním sítím a využívat služeb video na přání (VoD), jako je Netflix v zóně LG’s Premium Content . Televizor také umožňuje správu osobního obsahu, například fotografií, domácího videa a hudebních knihoven prostřednictvím LG Cloud.

Platforma Smart TV od LG poskytuje uživatelům přizpůsobitelný ovládací panel a řadu inteligentních možností připojení. Díky nim může uživatel snadno přenášet obsah z chytrých telefonů, laptopů, paměťových zařízení a též z internetu. Prostřednictvím vestavěného zařízení WiDi a Wi-Fi může tento TV přijímač bezdrátově sdílet libovolný obsah s kterýmkoliv kompatibilním zařízením. Navigaci ve službách a externích zařízeních usnadňuje dálkové ovládání Magic Remote se čtyřmi ovládacími módy.

Laserový TV přijímač má v projekční jednotce vestavěné dva 10W reproduktory, které umocňují virtuální surround zvukový efekt. Zařízení vyniká nenápadným, ale stylovým designem Dynamic Arc. Stopalcovou obrazovku LG navrhlo v duchu své designérské filozofie, hodí se prakticky do každého interiéru.

Projekční systém založený na laserovém principu používá v projekční jednotce speciální lampy poskytující vynikající obrazovou kvalitu, aniž by používaly rtuť. Jejich životnost přitom dosahuje 25 tisíc hodin, což je pětkrát více než u klasických rtuťových lamp. I tohle je jeden z příkladů, jak společnost LG snižuje ekologickou zátěž při výrobě spotřební elektroniky.

Laserový TV přijímač je vhodný pro nejrůznější firemní aplikace. Jeho univerzální vlastnosti jej předurčují jako ideální zařízení pro videokonference a pokročilé multimediální prezentace. Pohled na obrovskou obrazovku všechny účastníky vtáhne dokonale do děje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…