LIBERTY Ostrava oznamuje aktuální informace k optimalizačnímu plánu

12.12.2023 14:20 | Tisková zpráva

Společnost LIBERTY Ostrava oznamuje aktuální informace k návrhu optimalizačního plánu, který povede k dlouhodobě udržitelné budoucnosti společnosti. Součástí tohoto plánu je nový provozní model, který huti umožní přijímat dynamická rozhodnutí ve výrobě, efektivněji plánovat a zvýšit kapacitu výroby i ziskovost válcoven. V rámci tohoto plánu bude během ledna zahájen proces znovu zprovoznění vysoké pece č. 3 a dojde ke zvýšení výroby.

LIBERTY Ostrava oznamuje aktuální informace k optimalizačnímu plánu
Foto: Liberty Ostrava
Popisek: Logo společnosti Liberty Ostrava

V LIBERTY Ostrava byla v posledních měsících provedena analýza produktového mixu, výrobního plánování a nákladů, a to s přihlédnutím k náročné situaci na trhu, které čelí evropští výrobci oceli. Navrhovaný plán optimalizace se zaměřuje na úsporu financí prostřednictvím dočasného přerušení výroby některých produktů, po kterých je nízká nebo nulová poptávka, jako je například válcovaný drát. A zároveň se soustředí na výrobky s vysokou přidanou hodnotou, jako jsou trubky, silniční svodidla, důlní výztuže a závitové tyče, po kterých je vysoká poptávka.

Společnost LIBERTY bude využívat aktuální situace na evropském trhu, a to prostřednictvím výhodných nákupů ocelových polotovarů (předlitků), ze kterých bude válcovat finální výrobky. Společnost rovněž nyní analyzuje možnosti využití svých koksárenských provozů, jelikož se evropský trh potýká s vážnými problémy spojenými s převisem nabídky. To znamená, že je v současné době pro společnost mnohem levnější nakupovat koks na trhu než ho vyrábět v ostravské huti.

LIBERTY Ostrava již získala individuální moratorium na „preventivní restrukturalizaci“, jehož cílem je také podpořit optimalizační plán. Společnost nadále se svým dodavatelem energie jedná s cílem nakupovat u něj za běžné tržní ceny, což společnosti umožní realizovat její optimalizační plán a povede k postupnému splacení závazků všem věřitelům.

Proces optimalizace ostravské huti bude i nadále řídit vrcholový manažer skupiny GFG Theuns Victor, podporovaný výkonným ředitelem Pavlem Šedivým a vedením společnosti LIBERTY Ostrava. Společnost bude svým zaměstnancům i nadále vyplácet mzdy a zajišťovat vysokou úroveň služeb svým zákazníkům.

Ajay Aggarwal, prezident skupiny LIBERTY Steel pro Evropu a předseda představenstva společnosti LIBERTY Ostrava, uvedl: „V rámci dokončování našeho optimalizačního plánu jsme učinili významný pokrok. Naším cílem pak bude optimalizační plán v novém roce co nejdříve uskutečnit, tedy znovu zprovoznit vysokou pec č. 3 a navazující výrobu na ocelárně, abychom tak zmírnili obavy našich zaměstnanců i všech našich partnerů, kterých si nesmírně vážíme.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …