LOM Praha opravil vrtulníky pro keňskou policii

17.04.2017 9:50

Státní podnik LOM PRAHA úspěšně dokončil veškeré práce spojené s generální opravou posledního ze tří vrtulníků Mi-17 ve VIP konfiguraci pro leteckou jednotku keňské policie. Na slavnostním ceremoniálu v úterý 11. dubna jej v prostorách hangáru LOM PRAHA na letišti Praha - Kbely slavnostně předal zákazníkovi.

LOM Praha opravil vrtulníky pro keňskou policii
Foto: LOM PRAHA
Popisek: LOM PRAHA

Kontrakt na generální opravu tří kusů vrtulníků typu Mi-17 pro keňskou policii (Kenya Police Airwing) byl podepsán s Ministerstvem vnitra Keňské republiky 29. června 2015. Úspěšná realizace daného kontraktu pro náš podnik znamená možnost provedení generálních oprav dalších dvou vrtulníků Ministerstva obrany Keňské republiky.

Vzhledem k velkému významu této zakázky a možnosti navázat na úspěšnou spolupráci mezi oběma zeměmi se slavnostního ceremoniálu na oficiální úrovni účastnili i zástupce keňského policejního prezidenta Silas Olo Mc´Opiyo, velitel policejní letky Rogers M. Mbithi a mluvčí ministerstva vnitra Keňské republiky Mwenda Njoka.

Příspěvek k posílení bezpečnosti v Keni

Pan Mc´Opiyo ve svém projevu srdečně děkoval resortu obrany a státnímu podniku LOM PRAHA za dobrou práci, za velmi vstřícné přijetí a hlavně pohostinnost a lidský přístup, jemuž se delegaci pod jeho vedením v České republice dostalo. Rovněž vyzdvihl příspěvek České republiky k posílení bezpečnosti v Keni, který vidí právě v dodání tří velmi moderních strojů určených pro keňskou policii.

Za českou stranu přijal pozvání náměstek pro řízení sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací Ministerstva obrany Tomáš Kuchta, který ve svém projevu zdůraznil důležitost úspěšné spolupráce s keňskou stranou a poděkoval státnímu podniku LOM PRAHA za vzornou realizaci celého kontraktu.

Za Ministerstvo zahraničních věcí promluvil zástupce náměstka sekce mimoevropských zemí, ekonomické a rozvojové spolupráce Ivan Jančárek. Ceremonie se rovněž zúčastnil také ředitel Úřadu pro civilní letectví Josef Rada.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…