Laboratoř pro studium lidského chování obohatí výuku ČZU

06.01.2016 13:12

Na konci loňského roku byla úspěšně ukončena realizace projektu HUBRU – Laboratoř pro studium lidského chování podpořeného z Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI).

Laboratoř pro studium lidského chování obohatí výuku ČZU
Foto: ČZU
Popisek: ČZU

Cílem projektu v hodnotě přesahující 30 milionů korun bylo vybudovat špičkové pracoviště zaměřené na zkoumání lidského chování, především kognitivních procesů, rozhodovacích procesů a vlivu zátěže, a tím posílit konkurenceschopnost a vědeckou a akademickou prestiž Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze (PEF ČZU).

Realizace projektu přispěje k výraznému obohacení výuky stávajících bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů. Vybudování laboratoře HUBRU bude mít pozitivní dopad na zvýšení počtu studentů zapojených do vědecko-výzkumných aktivit ve všech stupních studia napříč páteřními studijními programy. Studenti budou moci díky navrženému vybavení studovat lidské chování jak v jeho biologických základech, tak v jeho projevech, a to napříč vědními obory zajišťovanými odbornými katedrami – od využití v oblastech marketingu, managementu, psychologii či v informatice při analýze chování člověka jako uživatele koncového informačního zařízení případně produktu.

Laboratoř je rozdělena na dvě stanice – Stanici virtuální reality a Stanici použitelnosti. Stanice virtuální reality bude využívána pro simulaci reálných situací s možností snímání chování jedince v dané situaci spolu se záznamem vybraných parametrů biologické zpětné vazby. Stanice použitelnosti je orientována na chování člověka k prostředkům a produktům určeným koncovým uživatelům.

Laboratoř bude plně připravena na ostrý provoz letos v březnu. V současné době probíhá testování jednotlivých modulů.

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství a lesnictví, ekologie a životního prostředí, technologií a techniky, ekonomie a managementu. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím, včetně školních podniků, umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu, včetně zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku. V roce 2015 ČZU po druhé uspěla v soutěži Českých 100 nejlepších. Je držitelem prestižního ocenění ECTS Label.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…