Lesy ČR chystají další etapu opravy koryta toku Mušlov

30.04.2018 14:23

Třetí etapa rekonstrukce opevnění koryta vodního toku Mušlov na Bruntálsku v Moravskoslezském kraji skončila. Opravy souvisejí s protipovodňovou ochranou obce Třemešné. Od roku 2011, kdy začaly, podnik Lesy ČR investoval do stavby celkem 35,8 milionů korun a vodohospodáři připravují čtvrtou etapu.

Lesy ČR chystají další etapu opravy koryta toku Mušlov
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Vodní tok Mušlov je pravostranným přítokem říčky Osoblahy, do které se vlévá v obci Pitárné v okrese Bruntál. Koryto toku na celých 17 kilometrech opevňují zdi ze třicátých let minulého století. Ty Lesy ČR coby správci drobných vodních toků v zemi postupně opravují.

Třetí etapa prací začala v dubnu 2016 a skončila letos 27. března. „Byla nejrozsáhlejší objemem prací i financí,“ uvedl Miroslav Kahánek z Lesů ČR, vedoucí správy toků pro oblast povodí Odry.

Při malém poškození se pouze přespárovaly a dozdily vypadlé kameny, více poškozené zdi se vybouraly až do základů a nahradily novou konstrukcí s betonovým jádrem a kamenným obkladem. „Pokud byly poškozené základy a zachovalé nadzemní části, základy se podbetonovaly a doplnily předsazenou betonovou patkou. Dno stabilizovaly nové dřevěné prahy s kamenným dopadištěm,“ dodal Kahánek.

Už letos chce podnik zahájit čtvrtou etapu prací a pokračovat tak na dalších 2,2 kilometrech s předpokládanými náklady 18 milionů korun. Součástí projektu bude i rekonstrukce koryta toku v obci Pitárné. Projekty dotačně spolufinancuje Ministerstvo zemědělství ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…