Lesy ČR připravují postupnou obnovu svého vozového parku

15.12.2014 15:40

Spektrum automobilů používaných v současnosti státním podnikem Lesy České republiky zahrnuje necelých 800 osobních vozů s průměrným stářím 6,6 roku, přičemž 63 vozidel je dokonce starších 10 let.

Lesy ČR připravují postupnou obnovu svého vozového parku
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

V nejbližších dnech proto podnik zahájí zadávací řízení na 5 veřejných zakázek, jejichž předmětem jsou dodávky osobních vozidel. Konkrétně jde o dodávky osobních automobilů nižší třídy a střední třídy, terénních automobilů nižší třídy a střední třídy a terénních automobilů pick-up. Souhrnná předpokládaná hodnota těchto veřejných zakázek činí 169 mil. Kč bez DPH. Se záměrem obnovy vozového parku podniku a konkrétní podobou veřejných zakázek byla seznámena Dozorčí rada Lesů ČR poté, co tyto zakázky a způsob jejich zadání odsouhlasil zakladatel podniku, Ministerstvo zemědělství.

Všechny uvedené zakázky jsou zadávány v otevřených řízeních podle zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. S vítězi jednotlivých zadávacích řízení podnik uzavře rámcové smlouvy na dva roky. Na základě těchto smluv pak LČR budou postupně nakupovat vozidla podle svých aktuálních potřeb.

Oznámení o zahájení zadávacích řízení LČR zveřejní ve Věstníku veřejných zakázek, zadávací dokumentace budou publikovány na webových stránkách podniku.

„Provoz zastaralých automobilů zvyšuje náklady na opravy a údržbu, zhoršuje se jejich spolehlivost. V posledních dvou letech byly nákupy nových vozidel prakticky zastaveny. Postupná obnova vozového parku je součástí koncepce autoprovozu, kterou vedení podniku připravilo v průběhu letošního roku. Jako první chceme obnovit nejstarší automobily, které slouží venkovnímu provozu,“ vysvětluje generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…