Lesy ČR úspěšně dokončily obnovu lesoparku Schönwald v Jinošově

14.01.2013 14:20

Lesopark u zámku Schönwald v obci Jinošov na Třebíčsku v Kraji Vysočina se po mnoha letech znovu vrátil do své původní podoby. Lesy ČR totiž dokončily jeho celkovou obnovu.

Lesy ČR úspěšně dokončily obnovu lesoparku Schönwald v Jinošově
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Závěrečnou fází obnovy se stala realizace projektů „Rekonstrukce pěšin lesoparku Jinošov“ a „Rekonstrukce historické oborní zdi lesoparku Jinošov“. O obnovu historické krajinářské kompozice lesoparku se již dříve zasloužil jiný projekt státního podniku Lesy ČR. Lesopark, zapsaný v ústředním seznamu kulturních památek, slouží zároveň jako obora pro chov daňčí zvěře. Jeho celková rozloha činí 36 hektarů. Nachází se v blízkosti Náměště nad Oslavou a je součástí komponované krajiny, která je svým uspořádáním obdobou Lednicko - Valtického areálu.

V rámci právě dokončených projektů se podařilo obnovit téměř 1,5 kilometru historických pěšin včetně dvou dřevěných mostků a sedmi laviček pro turisty. Renovací prošlo také 110 metrů historické oborní zdi včetně vstupní brány a branky. Na financování projektů v hodnotě téměř 2,8 milionu korun se kromě Lesů ČR podílela také Evropská unie a to v rámci Programu rozvoje venkova ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

20:48 Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

Na vysokých školách v Česku se v roce 2023 vzdělávalo 308,6 tisíc studentů, z nichž téměř pětinu tvo…