Lesy Praha: Chcete si sami dojít pro stromeček? Zkuste čimickou hájovnu

16.12.2017 14:18

Stejně jako v minulých letech i letos můžete mít doma vánoční stromeček z pražských lesů.

Lesy Praha: Chcete si sami dojít pro stromeček? Zkuste čimickou hájovnu
Foto: Lesy ČR
Popisek: Les

Vánoční jedličky v květináčích už jsme sice rozprodali, ale ještě máme v nabídce řezané stromky, které pocházejí z nezbytných výchovných probírek. Naši lesníci v mladých lesních porostech vybrali takové stromky, které je potřeba z lesa odstranit, aby měli jejich perspektivnější souputníci dostatek prostoru a světla pro další růst. K dostání je i vánoční chvojí a jmelí, s jejichž větvičkami můžete do svých domovů vnést sváteční atmosféru vonící jako opravdový les.

Stromky, chvojí i jmelí zakoupíte v lesní školce v Čimickém háji vždy od pondělí do pátku mezi 7:00 a 9:00 nebo odpoledne od 14:00 do 16:00. O víkendu máme zavřeno. Pokud to máte blíže do Divoké Šárky nebo do našeho zookoutku v Malé Chuchli, lze po předchozí domluvě s lesním zakoupit stromečky i tam. Prodej stromků končí 22. 12. 2017.

Kontakty:
Divoká Šárka: lesní Ondřej Gaduš, tel. 777 827 799, Hájovna v Šárce 40, Praha-Nebušice
Zookoutek Malá Chuchle: lesní Miloš Stana, tel. 777 827 793, Malá Chuchle 8, Praha 16

A pokud vás zajímá, jak se po svátcích stromečku ekologicky zbavit, jistě vás potěší, že stromečky budeme bezplatně přijímat na všech lesních úsecích a postaráme se o jejich další využití. Stromky, které doslouží, nečeká smutný osud u popelnic mezi domy, vrátíme je jako štěpku do přírody, kde se rozloží a poslouží jako zdroj živin pro další generaci lesa.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…