Lesy Praha: S výrobou sena v příští sezoně pomohou nové stroje

30.09.2018 19:28

Sezona senosečí a letních prací je již definitivně za námi, my však nezahálíme a už se připravujeme na tu příští. Náš strojový park jsme proto rozšířili o 4 nové pomocníky, kteří se budou podílet na údržbě pražských rekreačních luk i lesních palouků.

Lesy Praha: S výrobou sena v příští sezoně pomohou nové stroje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Díky nim můžeme vyrobit kvalitní seno pro zvířata v našich zookoutcích a Záchranné stanici hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy. A které stroje od příštího roku uvidíte při činnosti na pražských loukách? Budou jimi bubnová sekačka, dva univerzální obraceče a shrnovače a balíkovací lis.

Prvním krokem pro výrobu sena je posekání vysoké trávy. Na tuto práci nám poslouží nová bubnová sekačka, která je, stejně jako naše další nové stroje, tažená za traktorem. Aby se čerstvá a mokrá tráva proměnila v seno, je třeba ji během sušení pravidelně obracet – tím předejdeme zapaření a znehodnocení sena. A právě to bude náplní práce dvou univerzálních obracečů a shrnovačů. Vyrobené seno nakonec pomocí balíkovacího lisu srovnáme do skladných balíků, které se budou snadněji přepravovat do svého cíle.

Nové vybavení nahradí staré stroje, které po mnoha desetiletích práce již dosluhují. Jejich zakoupení bylo financováno z investičních prostředků hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…