Lesy Praha: Záchranná stanice se kvůli stavbě dočasně přesunula do Ďáblic. Provoz nepřerušen

01.02.2023 8:24 | Tisková zpráva

Dlouho očekávaná stavba nového zázemí naší Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy v Praze 5 – Jinonicích by měla být zahájena teď v únoru, a tak se celá stanice včetně pacientů v těchto dnech přesouvá na své dočasné náhradní působiště v Praze 8.

Lesy Praha: Záchranná stanice se kvůli stavbě dočasně přesunula do Ďáblic. Provoz nepřerušen
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Po celou dobu stavby bude stanice fungovat ve veřejnosti nepřístupné části areálu Zahradnictví Ďáblice, které je stejně jako záchranná stanice součástí naší příspěvkové organizace Lesy hl. m. Prahy. V následujících měsících tak záchrannou stanici najdete na adrese K Zahradnictví 582, Praha 8 – Střížkov (hned vedle Ďáblického hřbitova). Od pondělí 23. ledna jsme na této adrese začali přijímat i nové pacienty. 

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22948 lidí

Během podzimu jsme v areálu zahradnictví vybudovali dočasné zázemí pro pracovníky stanice i léčebné prostory a voliéry a výběhy pro zvířecí pacienty. Provoz stanice tedy nebude ani po dobu stavby přerušen a zároveň stavební práce v jinonickém areálu budou moci probíhat, jak bude potřeba, a nebudou komplikovat léčení pacientů. Ročně stanice ošetří více než 5 000 živočichů, v roce 2022 to bylo 5175 živočichů 125 různých druhů. Aby mohla i během stavby poskytovat zraněným živočichům adekvátní péči v celém rozsahu, byl její přesun na dočasné působiště nevyhnutelný.

Jak tedy nyní postupovat, pokud najdete nějakého zraněného volně žijícího živočicha, který potřebuje pomoc?

1. Základ zůstává stejný – zavolejte nám. Stále platí, že nejlepší možný postup je zavolat na naši pohotovostní nonstop linku 773 772 771, kde se s vámi operátor domluví na dalším postupu.

2. Pokud k nám zraněné zvíře potom sami povezete, zadejte adresu K Zahradnictví 582, Praha 8 – Střížkov. Ale pozor! To je adresa celého areálu zahradnictví, k prodejně zahradnictví však nezajíždějte – naše stanice sice nyní bude fungovat ve stejném areálu, vstup ale bude mít samostatný a její provoz nebude nijak závislý na otvírací době zahradnictví. Příjem pacientů bude probíhat u brány z jižní strany areálu, která se nachází o necelých 250 metrů dál po cestě od vjezdu do zahradnictví.

3. Jakmile budete na místě, je potřeba opět zavolat na naše číslo 773 772 771, abychom o vás věděli a pacienta si mohli převzít. Do areálu prosím bez ohlášení nevstupujte. (Počítáme s tím, že s nástupem jarní sezony, kdy počet příjmů každoročně výrazně stoupne, u brány zprovozníme stálou přijímací buňku, abychom příjem pacientů urychlili a zjednodušili.)

Děkujeme za spolupráci a předem se omlouváme za případné komplikace, které se budeme snažit co nejdříve odstranit.

Stavba našeho nového zázemí v Jinonicích by měla být zahájena během února a předpokládaná doba výstavby je 18 měsíců.

Investorem stavby je hlavní město Praha (odbor investiční Magistrátu hl. m. Prahy).

Upozorňujeme, že stejně jako v Jinonicích ani nynější dočasný léčebný areál v Ďáblicích nebude přístupný veřejnosti. (Pokud ale do stanice přijedete například se zraněným živočichem, můžete cestu samozřejmě spojit s návštěvou prodejny zahradnictví, která je hned vedle.)

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…