Letiště Praha se zapojilo do oslav 100. výročí Českých aerolinií

07.10.2023 22:08 | Tisková zpráva

Je tomu 100 let, co se začal psát příběh Českých aerolinií, který je v mnoha ohledech propojen s historií samotného pražského letiště. Letiště Václava Havla Praha se proto k oslavám s radostí připojuje. České aerolinie byly založeny 6. října 1923. Od roku 1937 následně přestěhovaly svou základnu na tehdejší ruzyňské letiště.

Letiště Praha se zapojilo do oslav 100. výročí Českých aerolinií
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

„Historie Českých aerolinií a Letiště Praha si prošla dlouhou společnou cestou, která se vepsala do českých dějin aviatiky. Je nám proto potěšením připojit se k oslavám Českých aerolinií, které na Letišti Václava Havla Praha operují a věříme, že se bude naše spolupráce v blízké budoucnosti opět rozvíjet“ říká Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Významné historické milníky Českých aerolinií si mohou návštěvníci Letiště Václava Havla Praha prohlédnout u příležitosti výstavy 100 let z historie české aviatiky, kterou přichystalo Letiště Praha spolu s ČSA. Ta se bude nacházet od 6. října ve spojovací hale mezi Terminály 1 a 2 a bude zde až do konce roku. Byla také vytvořena speciální internetová stránka (ZDE), kde se veřejnost dozví vše zajímavé o právě probíhajícím výročí ČSA. Nedílnou součástí microsite je i soutěž o 4 letenky ČSA do Paříže a Madridu. Letiště Praha bude do budoucna tyto webové stránky využívat i pro další mimořádné milníky ostatních dopravců.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36093 lidí

Speciální sekci, kde jsou uvedena fakta, klíčové události, ale také příběhy a fotografie z dlouhé historie ČSA zřídily na svých webových stránkách i České aerolinie. Ty pro své cestující na letech ČSA v pátek 6. října 2023 připravily jako poděkování i malý dárek. Členové věrnostního programu OK Plus dále obdrží za lety s ČSA v den 100. výročí jubilejní mílový bonus ve výši 1923 mil.

„Sto let v historii ČSA se neslo ve znamení řady klíčových milníků, triumfů, ale také výzev. V neposlední řadě jsou to i vzpomínky a zážitky pro miliony cestujících. Jsem rád, že s ohledem na velmi složité nedávné období, kterým si společnost musela projít, dnes mohou České aerolinie slavit 100. výročí od svého vzniku, ostatně jako pátá nejstarší a dosud existující letecká společnost na světě,“ říká Petr Kudela, předseda představenstva ČSA.

K výročí vznikly také dva limitované pamětní dárky, a to pamětní medaile a knižní publikace 100 let(adel) ČSA. Oba pamětní dárky bude možné zakoupit ve volném prodeji od konce října v obchodě se suvenýry na Letišti Václava Havla Praha, který se nachází na Terminálu 2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…