Letiště Praha v provozním zisku. Meziročně si polepšilo o 900 milionů

15.04.2024 13:08 | Tisková zpráva

Společnost Letiště Praha vykázala za loňský rok provozní zisk (EBITDA) ve výši 3,1 miliardy korun. Ve srovnání s předchozím rokem se jedná o nárůst 900 milionů korun. Z pohledu čistého výsledku hospodaření vykázala společnost za rok 2023 zisk 1,5 miliardy korun.

Letiště Praha v provozním zisku. Meziročně si polepšilo o 900 milionů
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Výsledky hospodaření v roce 2023 pozitivně ovlivnil znatelný nárůst cestujících, kterých v roce 2023 Letiště Praha odbavilo 13,8 milionů. I přesto, že byl jejich počet o 22 procent nižší než v rekordním a „předcovidovém“ roce 2019, lze považovat aktuální hospodářské výsledky za výborné.

Předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos k výsledkům dodává, že letiště v loňském roce díky zodpovědnému hospodaření realizovalo investiční akce za přibližně 900 milionů korun. „Celou částku jsme pokryli z vlastních zdrojů. Největší z nich se týkaly rekonstrukce pojezdových drah TWY Z a TWY H, které vyšly na 139 milionů korun a výstavby kabelovodu propojujícího areály sever a jih za 89 milionů korun.“

Letiště Václava Havla Praha bylo v průběhu roku 2023 spojeno přímou linkou se 167 destinacemi díky nabídce 69 dopravců. ?Letiště Praha očekává v letošním roce překročení hranice 16 milionů odbavených cestujících.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…