Letiště Praha v provozním zisku. Meziročně si polepšilo o 900 milionů

15.04.2024 13:08 | Tisková zpráva

Společnost Letiště Praha vykázala za loňský rok provozní zisk (EBITDA) ve výši 3,1 miliardy korun. Ve srovnání s předchozím rokem se jedná o nárůst 900 milionů korun. Z pohledu čistého výsledku hospodaření vykázala společnost za rok 2023 zisk 1,5 miliardy korun.

Letiště Praha v provozním zisku. Meziročně si polepšilo o 900 milionů
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Výsledky hospodaření v roce 2023 pozitivně ovlivnil znatelný nárůst cestujících, kterých v roce 2023 Letiště Praha odbavilo 13,8 milionů. I přesto, že byl jejich počet o 22 procent nižší než v rekordním a „předcovidovém“ roce 2019, lze považovat aktuální hospodářské výsledky za výborné.

Předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos k výsledkům dodává, že letiště v loňském roce díky zodpovědnému hospodaření realizovalo investiční akce za přibližně 900 milionů korun. „Celou částku jsme pokryli z vlastních zdrojů. Největší z nich se týkaly rekonstrukce pojezdových drah TWY Z a TWY H, které vyšly na 139 milionů korun a výstavby kabelovodu propojujícího areály sever a jih za 89 milionů korun.“

Letiště Václava Havla Praha bylo v průběhu roku 2023 spojeno přímou linkou se 167 destinacemi díky nabídce 69 dopravců. ?Letiště Praha očekává v letošním roce překročení hranice 16 milionů odbavených cestujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…