Liberecký kraj: Botanická zahrada pomůže studentům Technické univerzity v praxi

29.03.2023 22:11 | Tisková zpráva

Liberecká botanická zahrada se chystá navázat spolupráci s nově vzniklou Katedrou biologie Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci.

Liberecký kraj: Botanická zahrada pomůže studentům Technické univerzity v praxi
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Pomáhat bude díky svému bohatě vybavenému zázemí například při mikroskopování rostlinných buněk nebo pozorování stavby rostlinného těla. Nový ředitel zahrady Václav Lenk nabídl studentům i exkurze v rámci výuky a zázemí pro bakalářské a diplomové práce spojené s botanikou. 

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26158 lidí

„Otevřít botanickou zahradu veřejnosti, žákům a studentům, to bylo jedno z témat, se kterým nový ředitel botanické zahrady Václav Lenk přicházel do zahrady. Tuto iniciativu velmi vítám a jsem si jistá, že se nebude jednat o jednostrannou výhodu pro TUL, ale přímý kontakt studentů se zahradou jí může přinést nové náměty a cenné pohledy mladé generace,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje. 

Na základě této spolupráce by mohly postupně vzniknout například pracovní listy pro žáky mateřských a základních škol, které budou v souladu s učebními osnovami. Moderní technické vybavení Technické univerzity by mohlo vedle splnění studentských cílů a úkolů přispět k přiblížení netradičních pohledů do rostlinné říše, které prezentuje botanická zahrada. 

Na dalším setkání v polovině března nechyběl ani děkan přírodovědně-humanitní a pedagogické fakulty Jan Pincek. Ten je spolupráci nakloněn a výsledkem bude příprava smlouvy o vzájemné spolupráci mezi fakultou a Botanickou zahradou Liberec.

Katedra biologie vznikla 1. ledna 2023 z oddělení biologie na katedře chemie. Zajišťuje výuku bakalářského oboru Přírodopis pro vzdělávání a navazujícího magisterského Učitelství pro 2. stupeň základní školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…