Liberecký kraj dofinancuje sociální služby 117 miliony korun

25.08.2022 15:03 | Tisková zpráva

Celkem 1 287 287 000 korun – o takovou částku žádal Liberecký kraj Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) na zajištění sociálních služeb v regionu pro rok 2022. Požadavek kraje vycházel ze skutečné nákladovosti sociálních služeb.

Liberecký kraj dofinancuje sociální služby 117 miliony korun
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

V žádosti kraj předpokládal určité navyšování odměňování profesí v sociálních službách a nárůst cen energií či potravin. Celková částka do sociálních služeb zaslaná kraji bude v roce 2022 činit 916.916.165 korun.

Anketa

Je finální podoba Síkelova úsporného tarifu dostatečná?

hlasovalo: 17662 lidí

„Situace v oblasti financování sociálních služeb v našem kraji není úplně nejlepší. Na letošní rok jsme po Ministerstvu práce a sociálních věcí požadovali 1.287.287.000 korun. Ve finále nám bylo v bylo vyhověno zhruba ze 71 %. Kraje dlouhodobě usilují o změnu ve financování sociálních služeb a volají po tom, aby financování bylo víceleté a také aby se konečně ustanovila jednotná pravidla v podpoře obcí, měst i krajů. Otázkou však stále zůstává, jak dopadne financování sociálních služeb v příštích letech, a to zejména v souvislosti s energetickou situací,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Liberecký kraj ze svého rozpočtu poskytne sociálním službám navíc 30 milionů na překlenutí prvních měsíců roku 2023.

Z prostředků MPSV kraj podpořil letos celkem 226 sociálních služeb zařazených do Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje.

Přehled poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu na podporu registrovaných sociálních služeb v Libereckém kraji v minulých letech:

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…