Liberecký kraj poskytne účelovou dotaci obcím, které zvítězily v soutěži Vesnice roku 2018

05.12.2018 13:17

Rada kraje na své včerejší schůzi odsouhlasila poskytnutí účelové dotace vítězným obcím v soutěži Vesnice roku 2018. Obec Tatobity, která se pyšní titulem Vesnice roku 2018, obdrží od kraje půl milionu korun.

Liberecký kraj poskytne účelovou dotaci obcím, které zvítězily v soutěži Vesnice roku 2018
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Janův Důl za „Ocenění za rozvoj venkova“ získá 200.000 korun, „Skokan roku“ Jeřmanice též 200.000 korun a Zlatá Olešnice za „Zvláštní ocenění komise“ 100.000 korun. Obce využijí finanční prostředky na své projekty. 

„V červnu letošního roku navštívila hodnotitelská komise soutěže Vesnice roku v Programu obnovy venkova 14 obcí Libereckého kraje, které se přihlásily do 24. ročníku této prestižní soutěže. Pravidla soutěže upravují i udělení cen v krajském kole. Jsem nesmírně rád, že vítězné obce využijí peníze na další rozvoj,” uvedl Jiří Löffelmann, člen Rady Libereckého kraje pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.

Hodnotitelská komise navázala na předešlé ročníky soutěže a udělila tři ocenění Libereckého kraje: obci Janův Důl „Ocenění za rozvoj venkova“, obci Jeřmanice ocenění „Skokan roku“ a obci Zlatá Olešnice „Zvláštní ocenění komise“. Slavnostní vyhlášení soutěže proběhlo za účasti představitelů Libereckého kraje ve středu 15. srpna 2018 v Tatobitech, vítězné obci krajského kola soutěže.

Finanční prostředky budou obce čerpat na základě smlouvy o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje na projekty:
a) „Oprava střechy Kulturního domu“ v obci Tatobity (500.000 korun)
b) „Pořízení komunálního traktoru“ v obci Janův Důl (200.000 korun)
c) „Revitalizace centra obce“ v obci Jeřmanice (200.000 korun)
d) „Pořízení dobového itineráře do světnice rodinného domu Antala Staška“ v obci Zlatá Olešnice (100.000 korun)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…