Liberecký kraj vydal sborník dobré praxe rodinné politiky

20.05.2022 18:02 | Tisková zpráva

V rámci projektu „Systémová podpora práce s rodinou v Libereckém kraji“ vydává kraj sborník dobré praxe. Distribucí tohoto sborníku chce Liberecký kraj dostat problematiku rodinné politiky více do povědomí obcí a ukázat, co rodinná politika přináší.

Liberecký kraj vydal sborník dobré praxe rodinné politiky
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Za tímto účelem jsme oslovili aktéry věnující se podpoře rodin v kraji, mezi kterými byly například obce, nestátní neziskové organizace, příspěvkové organizace nebo také soukromé firmy. Sesbírané příklady zahrnují mnoho různých oblastí, ve kterých lze rodiny podporovat, ať už jsou to slaďování rodinného a pracovního života, podpora rovných příležitostí, podpora bydlení, rozvoj volnočasových aktivit, zvýšení rodičovských kompetencí, stabilizace a rozvoj rodinných vztahů nebo také podpora mezigeneračních vztahů,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Mezi konkrétní příklady lze uvést příspěvek o klubu pro otce s dětmi s názvem Tátaboys nebo příspěvek o prorodinné politice firmy Drylock v Hrádku nad Nisou, díky kterému se mohou čtenáři dozvědět, že i velká firma může být rodinná. Inspirativním příkladem dobré praxe z města Turnov je zapojení veřejnosti do rozvoje a zlepšování veřejného prostranství v obci prostřednictvím participativního rozpočtu, v rámci, kterého byl podpořen například projekt na výstavbu turnovského pumptracku.

Sborník je v elektronické verzi ke stažení ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…