Lichtenštejnský palác navštívilo rekordních 1235 zájemců

09.05.2015 9:01

Lichtenštejnský palác navštívilo v rámci dne otevřených dveří v pátek 8. května rekordních 1235 zájemců. Objekt Úřadu vlády ČR, který byl otevřen podruhé v historii u příležitosti 70. výročí konce druhé světové války nabídl veřejnosti také na 15 fotografických panelech výstavu Čechoslováci pod prapory vítězství.

Lichtenštejnský palác navštívilo rekordních 1235 zájemců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Prohlídku paláce, ve kterém pobýval při návštěvě ČR například španělský král Juan Carlos s chotí Sofií, britská královna Alžběta II. či japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko si nenechalo ujít 1235 zájemců z řad veřejnosti. Úřad vlády ČR v rámci otevřenosti zpřístupňuje pravidelně své objekty. Lichtenštejnský palác v Praze byl otevřen naposledy v roce 2011, kdy si jej prohlédlo 1080 návštěvníků.

U příležitosti výročí konce druhé světové války je u Lichtenštejnského paláce instalována výstava Čechoslováci pod prapory vítězství, kterou připravil Úřad vlády ČR ve spolupráci s Vojenským historickým ústavem Praha. Základním výtvarným prvkem této výstavy jsou prapory vojenských jednotek československého odboje, které se do dnešních dnů dochovaly ve sbírkách Vojenského historického ústavu. Výstava je k vidění až do 31. května 2015.

Další akce Úřadu vlády ČR pro veřejnost

Den otevřených dveří v Kramářově vile dne 16. května 2015 v rámci festivalu Open House Praha. Víkend otevřených dveří ve vile Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí 30. s 31. května 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…