Lidé by do FNUSA měli chodit jen kvůli vlastním vyšetřením

14.09.2020 15:16

Vzhledem ke zhoršující se epidemiologické situaci Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně prosí veřejnost, aby omezila svůj pohyb i pobyt v areálu nemocnice na minimum. Lidé tím pomůžou chránit nejzranitelnější skupinu, tedy pacienty, zdravotnický personál i sami sebe. Výzva je určena především těm, kteří si přes areál zkracují cestu, nebo v nepřiměřené míře doprovází své blízké.

Lidé by do FNUSA měli chodit jen kvůli vlastním vyšetřením
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

„Lidé by měli v této době zodpovědně zvážit, zda je jejich přítomnost v areálu nemocnice nezbytná. Ne ve smyslu odkládání návštěvy lékaře, ale zda je například nutné s sebou na vyšetření brát doprovod,“ uvedl lékařský náměstek MUDr. Jindřich Olšovský, Ph.D. Samozřejmostí při vstupu do areálu nemocnice je dodržování preventivních hygienických opatření, jako jsou bezpečné rozestupy, častá desinfekce rukou a nošení roušek ve všech vnitřních prostorách.

„Zároveň bych rád apeloval na pacienty, aby v případě jakýchkoliv příznaků, které by mohly souviset s onemocněním COVID-19 (zvýšená teplota, kašel apod.), do nemocnice nechodili. Nejprve je potřeba zavolat praktickému lékaři, se kterým si domluví další postup,“ doplnil Jindřich Olšovský.

Od konce minulého týdne ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně platí také zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů. „Omlouváme se pacientům a jejich příbuzným, ale tímto krokem chráníme především zdraví hospitalizovaných osob. Děkujeme proto za pochopení a respektování opatření,“ uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Mgr. Jana Zvěřinová. Zákaz návštěv platí do odvolání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…