Lůžkový hospic Libereckého kraje v lednu přijme první pacienty

19.12.2015 17:07

Lůžkový hospic Libereckého kraje je dokončen a v lednu roku 2016 se do něj nastěhují první klienti. Jeho budování začalo v červenci roku 2014 a nyní je u konce. Celkové náklady na stavbu, dodávku technologií i vnitřního vybavení dosáhly částky necelých 109 milionů korun. Poskytovatelem péče bude v novém lůžkovém zařízení Hospicová péče sv. Zdislavy, o.p.s.

Lůžkový hospic Libereckého kraje v lednu přijme první pacienty
Foto: regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz
Popisek: Krajský úřad Libereckého kraje

„Liberecký kraj byl jedním z posledních krajů, který neměl svůj lůžkový hospic, tolik potřebné zařízení pro nevyléčitelně nemocné lidi. V tomto roce se nám podařilo konečně naplnit myšlenku, o které naši předchůdci poslední deset let pouze hovořili a jsem za to rád,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Lůžkový hospic našel zázemí v budově bývalého sirotčince v liberecké ulici U Sirotčince, kterou včetně přilehlých pozemků věnovalo Libereckému kraji statutární město Liberec. Liberecký kraj zajistil financování přestavby objektu se spoluúčastí Evropské unie z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Stavba stála 100.427.819 Kč (částka včetně DPH). Další peníze proudily do vybavení objektu a technologií, což přišlo na dalších 8.003.049 Kč (včetně DPH). Celkové náklady tak dosáhly sumy téměř 108.652.509 Kč.  

„Nebylo snadné připravit tak náročný a ostře sledovaný projekt a zabralo to mnoho měsíců, ale díky nasazení a mravenčí práci desítek lidí se to povedlo,“ shrnul Vít Příkaský, radní pověřený řízením rezortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, který celý projekt administroval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…