MD: Pro motoristy je otevřen další úsek dálnice D3 mezi Borkem a Úsilným

27.09.2017 13:35

Řidiči již mohou využít nový úsek dálnice D3 Borek – Úsilné. Ve středu dopoledne jej slavnostně uvedl do provozu ministr dopravy Dan Ťok. Dokončení úseku přispěje ke snížení dopravní zátěže na silnici I/3 v obci Borek i v navazující části Českých Budějovic. Nová silnice je rychlejší a bezpečnější.

MD: Pro motoristy je otevřen další úsek dálnice D3 mezi Borkem a Úsilným
Foto: Radek Kraus
Popisek: Dálnice D3

„Dokončili jsme tříkilometrovou stavbu, která zároveň umožní další proměnu dálnice D3 a Českých Budějovic. Tato část dálnice totiž naváže na plánovaný obchvat kolem krajského města. Na obchvatu se pracuje a máme už připravenou dokumentaci, chtěli bychom začít stavět příští rok,“ uvedl ministr dopravy Dan Ťok.

Nově zprovozněný úsek se napojuje na stávající silnici I/3 nad obcí Borek u Českých Budějovic a vede směrem k silnici I/34 (České Budějovice – Jindřichův Hradec). Do doby, než budou dokončeny navazující části dálnice, zůstane tento úsek pro motoristy bez dálničních poplatků.

Stavba úseku mezi Borkem a Úsilným vyšla na 717,5 milionu korun (bez DPH), což oproti předpokládané ceně stavby ve výši 1,3 miliardy korun (bez DPH) představuje úsporu 45 %. Stavba trvala dva a půl roku, realizovalo ji sdružení Eurovia-Strabag-D3 Borek-Úsilné.

Jihočeskou část dálnice D3 doplní nově ještě zprovoznění pětikilometrového úseku mezi Veselím nad Lužnicí a Bošilcem. Řidiči po něm budou moci jezdit od 12. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …