MD: Pro motoristy je otevřen další úsek dálnice D3 mezi Borkem a Úsilným

27.09.2017 13:35

Řidiči již mohou využít nový úsek dálnice D3 Borek – Úsilné. Ve středu dopoledne jej slavnostně uvedl do provozu ministr dopravy Dan Ťok. Dokončení úseku přispěje ke snížení dopravní zátěže na silnici I/3 v obci Borek i v navazující části Českých Budějovic. Nová silnice je rychlejší a bezpečnější.

MD: Pro motoristy je otevřen další úsek dálnice D3 mezi Borkem a Úsilným
Foto: Radek Kraus
Popisek: Dálnice D3

„Dokončili jsme tříkilometrovou stavbu, která zároveň umožní další proměnu dálnice D3 a Českých Budějovic. Tato část dálnice totiž naváže na plánovaný obchvat kolem krajského města. Na obchvatu se pracuje a máme už připravenou dokumentaci, chtěli bychom začít stavět příští rok,“ uvedl ministr dopravy Dan Ťok.

Nově zprovozněný úsek se napojuje na stávající silnici I/3 nad obcí Borek u Českých Budějovic a vede směrem k silnici I/34 (České Budějovice – Jindřichův Hradec). Do doby, než budou dokončeny navazující části dálnice, zůstane tento úsek pro motoristy bez dálničních poplatků.

Stavba úseku mezi Borkem a Úsilným vyšla na 717,5 milionu korun (bez DPH), což oproti předpokládané ceně stavby ve výši 1,3 miliardy korun (bez DPH) představuje úsporu 45 %. Stavba trvala dva a půl roku, realizovalo ji sdružení Eurovia-Strabag-D3 Borek-Úsilné.

Jihočeskou část dálnice D3 doplní nově ještě zprovoznění pětikilometrového úseku mezi Veselím nad Lužnicí a Bošilcem. Řidiči po něm budou moci jezdit od 12. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…