MHMP: Dopravní opatření během Ford Challenge Prague 2017

26.07.2017 17:17

V sobotu 29. července 2017 se v Praze uskuteční mezinárodní triatlonové závody Ford Chalenge Prague 2017. Tuto významnou sportovní akci budou v některých částech města doprovázet dopravní opatření, a to jednak jeho cyklistické a jednak běžecké části závodů, a také umístění zázemí akce, depa a prostoru pro vyhlášení vítězů. Týkat se budou vybraných komunikací Prahy 1, Prahy 2, Prahy 5, Prahy 16 a městské části Praha – Zbraslav. Dopravní opatření ovlivní jak individuální automobilovou, tak městskou hromadnou dopravu.

MHMP: Dopravní opatření během Ford Challenge Prague 2017
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Pro automobilovou dopravu budou v den konání akce od 12:00 do 17:00 hodin uzavřeny tyto komunikace, po nichž povede trasa cyklistické části závodu:

Most Legií, Janáčkovo nábřeží, Nábřežní, Hořejší nábřeží, Strakonická směr do centra, Svornosti (otočení závodníků do protisměru), Strakonická směr z centra, K Přehradám, Most Závodu míru, K Vranému, Nádražní (otočení v obci Vrané nad Vltavou), Nádražní, K Vranému, Most Závodu míru, Břežanské údolí, Zbraslavská (otočka před první okružní křižovatkou), Zbraslavská, Břežanské údolí, Most Závodu míru, K Přehradám (otočení do protisměru v oblasti křížení s ul. Žitavského), K Přehradám, Strakonická směr centrum.

Dále budou pro automobilovou dopravu od 14:30 hodin do 19:30 hodin uzavřeny tyto komunikace, po nichž povede trasa běžecké části závodu:

Most Legií, Masarykovo nábřeží, NN1941 „náplavka“, Rašínovo nábřeží, Palackého most, Lidická, Svornosti, Strakonická (otočka na úrovni křížení s ul. U Královské louky), Strakonická, Hořejší nábřeží, Nábřežní, Janáčkovo nábřeží, Most Legií, Vítězná.

Pro umístění depa, zázemí a cílového prostoru budou vyhrazeny po celý den 29. 7. (0:00 – 24:00 hodin) komunikace: Janáčkovo nábřeží (750 m2), most Legií (990 m2), Vítězná (850 m2).

Za uzavřené komunikace jsou navrženy následující objízdné trasy: 

pro širší centrum ve směru od východu k západu po komunikacích:
Žitná, Karlovo náměstí, Odborů, Myslíkova, Masarykovo nábřeží, Rašínovo nábřeží, (alternativně Karlovo náměstí, Vyšehradská, Libušina, Rašínovo nábřeží), Podolské nábřeží, Modřanská, Barrandovský most, Strakonická, Zlíchovský tunel, Dobříšská, Radlická

pro širší centrum ve směru od západu k východu po komunikacích:
Plzeňská, tunel Mrázovka, Dobříšská, Zlíchovský tunel, Strakonická, Barrandovský most, Modřanská, Podolské nábřeží, Rašínovo nábřeží

ve směru od Strakonic pro západní část Prahy po komunikacích:
Strakonická, Radotínský most, Pražský okruh, K Barrandovu, Strakonická, Zlíchovský tunel, Dobříšská, Plzeňská

ve směru od Strakonic pro východní část Prahy po komunikacích:
Strakonická, Radotínský most, Pražský okruh, K Barrandovu, Strakonická, Barrandovský most, Modřanská, Podolské nábřeží, Rašínovo nábřeží.

V souvislosti s uvedenými dopravními opatřeními dojde také ke změnám v organizaci městské hromadné dopravy.

Provoz tramvají:
od soboty 29. 7. (přibližně od 0.30 hodin) do neděle 30. 7. (přibližně do 4.30 hodin) bude obousměrně přerušen provoz tramvají na mostě Legií a na Masarykově nábřeží (od křižovatky s ulicí Myslíkovou po křižovatku s ulicí Národní). Náhradní doprava nebude zavedena.

Provoz autobusů:

v sobotu 29. 7. přibližně od 12.00 hodin do přibližně 17.00 hodin bude přerušen provoz autobusů v oblasti Strakonické ulice (pouze směr do centra).

Podrobnosti o změnách jsou k dispozici na stránkách Dopravního podniku hl. m. Prahy (ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…