MHMP: Hlavní město otevírá v Praze 9 nové kontaktní místo pro podporu bydlení

07.04.2024 7:44 | Tisková zpráva

V rámci rozšiřování sítě kontaktních míst pro bydlení otevírá Magistrát hlavního města Prahy ve spolupráci s městskou částí Praha 9 novou kancelář určenou pro poskytování informací a podpory v oblasti bydlení. Tato iniciativa je součástí projektu Zabydlování a podpora v bydlení domácností a kontaktní místa pro bydlení, který je financován z Evropského sociálního fondu a má za cíl poskytnout komplexní služby osobám v bytové nouzi, ohroženým ztrátou bydlení nebo těm, kdo řeší problémy se stávajícím bydlením.

MHMP: Hlavní město otevírá v Praze 9 nové kontaktní místo pro podporu bydlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

„Otevření kontaktního místa v Praze 9 je dalším krokem ke zpřístupnění podpory Pražanům, kteří potřebují poradit s otázkami bydlení. Toto nové místo nám umožní rychleji reagovat na individuální potřeby lidí a nabídnout jim řešení na míru. Ať už se jedná o pomoc při vyhledávání vhodného bydlení, poradenství v oblasti dluhů, či jiné sociální oblasti,“ říká Alexandra Udženija, náměstkyně primátora hlavního města Prahy pro oblast sociálních věcí, bydlení a zdravotnictví.

Nové kontaktní místo nabídne širokou škálu služeb, od informací o možnostech získání bydlení na území Prahy 9, přes podporu a poradenství pro osoby v bytové nouzi nebo ohrožené ztrátou bydlení až po zprostředkování pomoci při řešení stížností a návrhů stávajících nájemníků v sociálních bytech. Služba je dostupná všem občanům, kteří hledají řešení svých bytových problémů, a to zdarma.

Tomáš Portlík, starosta Prahy 9, dodává: „Jsme hrdí, že se Praha 9 stává součástí tohoto významného projektu. Nové kontaktní místo pro bydlení představuje významný přínos pro naše občany, kteří nyní získají přímý přístup k odbornému poradenství a podpoře v bytové oblasti přímo ve své městské části.“

Praha 9 se tak připojuje do projektu k centrální pobočce v budově pražského magistrátu v Jungmannově ulici a již zapojeným městským částem Praha 1, Praha 3, Praha 5 a Praha 14. V následujících dnech plánuje hlavní město otevřít další kontaktní místo v Praze 8. Tím se rozšíří síť podpory dostupné pro občany hlavního města v oblasti bydlení ještě více.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…