MHMP: Praha finančně podpoří vznik domova pro osoby s autismem ve Stodůlkách

18.02.2022 7:29 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila poskytnutí finančních prostředků formou jednorázové účelové investiční dotace ve výši 1 milion korun pro organizaci Diakonie ČCE – středisko Praha, která ve Stodůlkách v Praze 13 buduje nové zařízení komunitní služby pro osoby s poruchou autistického spektra a vyšší mírou potřebné podpory.

MHMP: Praha finančně podpoří vznik domova pro osoby s autismem ve Stodůlkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

„Současné kapacity pobytových služeb pro lidi s těžší formou autismu jsou nejen v Praze stále nedostačující. Jde o historický dluh, který se nám daří pomalu napravovat. Projekt Diakonie ve Stodůlkách je druhou komunitní službou ze tří, které hlavní město aktuálně připravuje a moc se těším, že zde vznikne důstojné zázemí s profesionální péčí, které bude pro budoucí klienty skutečným domovem,“ říká Milena Johnová, radní pro sociální politiku a zdravotnictví.

Nový domov ve Stodůlkách vzniká jako dostavba stávající budovy Diakonie ČCE. Určen bude celkem pro 9 dospělých lidí s těžší formou autismu s trvalým bydlištěm v Praze, kteří potřebují individuální, intenzivní a hlavně neustálou péči. Stavba začala už v létě 2021, otevření nových prostor je naplánováno na příští rok. Celkový rozpočet akce je 19,1 milionu korun.

Pražští radní v pondělí odhlasovali poskytnutí dotace ve výši 1 milion korun na náklady spojené s výstavbou. K naplnění účelu dotace by mělo dojít do 31. prosince 2022 kolaudací budovy a podáním žádosti o registraci služby. Po zprovoznění bude služba zařazena do sítě sociálních služeb hlavního města Prahy.

Projektu dala záštitu radní pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví Milena Johnová. Návrh na poskytnutí účelové investiční dotace z rozpočtu kapitálových výdajů v roce 2022 bude ještě schvalovat Zastupitelstvo hl. m. Prahy na únorovém jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …