MHMP: Praha odkoupí pozemky pod komunikacemi u Starého Vítkovského tunelu od Českých drah

09.03.2024 16:13 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy v pondělí projednala odkup 15 pozemků od Českých drah, na kterých se nachází cyklostezka, vycházející ze Starého Vítkovského tunelu, a kterých se také dotkla výstavba železničního Nového spojení.

MHMP: Praha odkoupí pozemky pod komunikacemi u Starého Vítkovského tunelu od Českých drah
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Celková kupní cena všech pozemků činí necelých 20 milionů korun. Transakci bude muset ještě posvětit Zastupitelstvo hl. m. Prahy. „Praha odkupem scelí své vlastnictví v lokalitě, což zjednoduší péči o komunikace. V místě je hojně využívaná stezka pro chodce a cyklisty,“ shrnuje radní hl. m. Prahy pro oblast majetku, transparentnosti a legislativy Adam Zábranský.

Na odkupovaných pozemcích v katastrálním území Žižkov se nachází zeleň, část veřejných komunikací pro pěší a cyklostezky. Pozemky byly také zasaženy výstavbou Nového spojení, tedy železniční stavbou spojující hlavní nádraží, Masarykovo nádraží i železniční stanice Libeň, Vysočany a Holešovice.

Za 19 800 870 korun hlavní město odkupem patnácti parcel získá celkem 20,5 tisíce metrů čtverečních pozemků, tedy jeden metr čtvereční za zhruba 964 korun. Cena byla stanovena na základě znaleckého posudku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …