MHMP: Praha se za současných podmínek nemůže dál ucházet o objekt České pošty v Jindřišské ulici

30.01.2024 16:08 | Tisková zpráva

Hlavní město se podrobně seznámilo s podmínkami výběrového řízení České pošty, s.p. na prodej nemovitostí v lokalitách Jindřišská a Moravská v Praze. Z výsledků šetření však vyplývá, že budova v Jindřišské ulici v tuto chvíli nemůže uspokojit potřeby Magistrátu hl. m. Prahy.

MHMP: Praha se za současných podmínek nemůže dál ucházet o objekt České pošty v Jindřišské ulici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Důvodem je především nedostatek prostoru pro úřad při zachování pobočky České pošty v objektu, ale také nevyhovující dispoziční řešení nebo skutečnost, že nejsou splněny veškeré požadavky na objektovou bezpečnost.

V současnosti tkví hlavní problém v tom, že celková podlahová plocha objektu v Jindřišské ulici je sice srovnatelná se stávajícími prostorami úřadu, ovšem po odečtení plochy potřebné pro pobočku České pošty, s.p., je zbývající část budovy pro potřeby úřadu nedostatečná. Týká se to jak prostor kancelářských, tak obslužných, skladovacích i manipulačních.

Anketa

Je Petr Pavel dobrým prezidentem?

2%
96%
hlasovalo: 26277 lidí

Dalším důvodem, který se plně projevil teprve po podrobném prostudování dostupné dokumentace výběrového řízení, je nevyhovující dispoziční řešení, které neodpovídá struktuře úřadu a nutnosti plnit zákonné požadavky na některá jednání s klienty (např. neveřejnost jednání), přičemž rozsah nutných stavebních úprav, adaptujících budovu pro potřeby moderního úřadu 21. století, značně převyšuje původní předpoklady a navýšené výdaje na nezbytné stavební práce by tak zvýšily celkové náklady transakce pro hlavní město.

Významným problémem se i díky neblahým událostem z konce loňského roku ukázaly požadavky na objektovou bezpečnost, kdy umístění pobočky České pošty, s.p., a úřadu do jedné budovy vytváří v tomto aspektu složitou situaci, neboť dispoziční řešení zejména veřejných prostor v přízemí budovy reálně v podstatě neumožňuje zabránit prolínání jednotlivých provozů a zajištění plnění nezbytných bezpečnostních opatření.

Hlavní město si velice váží dosavadní spolupráce a přístupu České pošty, s.p., která vedla k úspěšnému nabytí nemovitých věcí v lokalitě Na Strži do vlastnictví Prahy v loňském roce a věří, že bude i nadále ke spokojenosti obou stran pokračovat, nicméně s ohledem na výše uvedené nemůže hlavní město v případě budovy v Jindřišské ulici v jednání o jejím nabytí do svého vlastnictví pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…