MHMP: V Šáreckém údolí vznikne retenční nádrž

28.03.2018 20:43

V rámci nové investiční akce Rekonstrukce stoky D bude v Šáreckém údolí vybudována retenční nádrž, která odlehčí stávajícímu kanalizačnímu systému pod ulicí Evropská.

MHMP: V Šáreckém údolí vznikne retenční nádrž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Při deštích zde totiž dochází k zaplavování přilehlých nemovitostí. Stavba bude realizována v průběhu následujících tří let a náklady činí odhadem 97 milionů Kč.

„Nemovitosti v Šáreckém údolí jsou při deštích zaplavovány vodou přetékající jednotné kanalizace. Jde o značné hygienické riziko, které minimalizuje nová nádrž,“ upřesnila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Návrh nové podzemní záchytné retenční nádrže vychází z koncepčního řešení celého povodí kmenové stoky D zpracovaného v rámci Generelu odvodnění hlavního města Prahy aktualizovaného novým přepočtem z listopadu 2008. V roce 2016 byla zadána odborná studie na „Možnosti řešení zachytávání a převádění přepadlých směsných odpadních vod pod odlehčovačem OK 3D Evropská“, která byla zpracována Výzkumným ústavem vodohospodářským T. G. Masaryka. Z této studie vyplynulo, že navrhovaná podpovrchová retenční nádrž je z ekonomického a technického hlediska nejlepší variantou pro realizaci.

Pražská vodohospodářská společnost, a. s., již v minulosti zajistila zhotovení projektové dokumentace včetně zajištění stavebního povolení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …