MMR: Příjem žádostí v další výzvě REACT-EU byl ukončen, registrujeme projekty za 3,3 miliardy

10.02.2022 21:20 | Tisková zpráva

Nové budovy, zařízení i vybavení pro zkvalitnění sociálních služeb. To vše a ještě mnohem více je financováno prostřednictvím výzvy č. 101 „Sociální infrastruktura se zvýšenou energetickou účinností“, u níž jsme ukončili příjem žádostí.

MMR: Příjem žádostí v další výzvě REACT-EU byl ukončen, registrujeme projekty za 3,3 miliardy
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

Sešlo se 422 projektů za více než 3,3 mld. Kč. Vzhledem k tomu, že jde o průběžnou výzvu, hodnocení žádostí probíhá od jejího začátku, tj. od 31. 5. 2021. Doposud již tak bylo podpořeno 85 projektů za 478,8 mil. Kč.

„Sociální oblast považuji za velmi důležitou. Díky této výzvě dojde ke značnému rozvoji především terénních a ambulantních služeb, které mají do budoucna velkou prioritu. Je totiž důležité, aby lidé mohli zůstávat co nejvíce doma, kde je každému po psychické stránce hned mnohem líp, než v nemocnici nebo jiném zařízení,“ uvedl ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

V současné době MMR finišuje s přípravou navazujících možností financování infrastruktury pro sociální služby. Obdobný typ podpory bude možné financovat z navazujících programu IROP pro období 2021-2027.

Díky výzvě dojde například k pořízení budov, zařízení a vybavení, výstavbě a stavebním úpravám, pořízení ekologických automobilů, které vytvoří podmínky pro kvalitní poskytování ambulantních, terénních a komunitních pobytových sociálních služeb. Také se obnoví a zkvalitní stávající sociální služby. Budou podporovány registrované sociální služby definované zákonem o sociálních službách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …