MMR: Známe vítěze! Vesnicí roku 2016 je Kašava!

18.09.2016 9:48

Obec Kašava ze Zlínského kraje zvítězila ve dvaadvacátém ročníku soutěže Vesnice roku. Výsledky celostátního kola dnes vyhlásila v Luhačovicích ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Na druhém místě skončila obec Prysk z Libereckého kraje a třetí místo získala obec Kozojídky z Jihomoravského kraje. Prestižní klání se i letos těšilo obrovskému zájmu veřejnosti.

MMR: Známe vítěze! Vesnicí roku 2016 je Kašava!
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

„Gratuluji obci Kašava ze Zlínského kraje, ale i všem zúčastněným, neboť jsou zářným příkladem toho, že obec není jen o příkladných ulicích, ale je to živý organismus, kde mohou všichni společně zušlechťovat a vytvářet místo, kde se bude všem dobře žít. Dvaadvacátý ročník opět ukázal, že se obce v České republice umí chytit příležitosti a jsem ráda, že Ministerstvo pro místní rozvoj může opět jako hlavní partner a jeden z vyhlašovatelů tuto prestižní akci podpořit třiceti až čtyřiceti miliony korun,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a dodala: „Věřím, že letošní ročník bude motivací pro dosud nezúčastněné obce, a to nejen kvůli finančním možnostem. Vesnice roku totiž není módní přehlídkou nejhezčích domů, ulic a parků, ale hlavním cílem je stmelování života v obci a výměna vzájemných zkušeností v oblasti rozvoje. A čísla ukazují, že zájem o Vesnici roku roste, z čehož mám velikou radost a moc si přeji, aby zájem i nadále stoupal. Už nyní se velice těším na další ročník. Opravdu, stojí za to!“

V letošním roce se do soutěže přihlásilo celkem 251 obcí ze třinácti krajů České republiky. Komisaři posuzovali účastníky dle nejrůznějších kritérií v několika oblastech. Obce, které získaly Zlatou stuhu, a tedy prvenství na úrovni krajů, postoupily do finále.

V rámci celostátního kola byla již podruhé udělena také „Vesnice roku 2016 – Cena veřejnosti“. Tu získala obec Velké Hoštice z Moravskoslezského kraje. Koláčovou cenu za nejlepší domácí koláče získala obec Sebranice z Pardubického kraje. Kompletní výsledky soutěže naleznete na internetových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…